"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

In fiecare an se efectueaza peste 60 milioane de interventii stomatologice de curatare si obturarea a canalului dentar. Ceea ce nu se stie despre aceste tratamente, insa, este gradul ridicat de risc pe care acestea il implica.

Desi obturatiile de canal si repararea dintilor tratati redau dintilor aspectul sanatos, de fapt bacteriile infectioase de la radacina nu pot fi eliminate in totalitate. Mai mult, in urma acestor tratamente, exista riscul ca si bacteriile sanatoase sa devina bacterii anaerobe toxice care pot provoca diverse boli orale, si nu numai.

ce nu iti spun stomatologii

Medicul stomatolog si cercetatorul Weston Price a examinat indeaproape conexiunea dintre sanatatea fizica generala, sanatatea danturii si alimentatie, iar cercetarile sale de la Clinica Mayo au exploatat faptul ca tulpinile bacteriene din canalele dentare se pot transfera la animale, astfel putand fi recreate aceleasi boli potentiale ca si la donatorii umani.

Potrivit rezultatelor studiilor desfasurate de Price, transferarea la animale a infectiilor orale umane cauzatoare de boli se poate efectua fara probleme in 80-100% din cazuri. Cel mai important, bolile cardiace au un grad de transferabilitate de 100%.

Iar aici nu vorbim de cercetari de ultima ora, ci de lucruri demonstrate in 1910! Astfel, Price a reusit sa demonstreze inca de la inceputul secolului XX faptul ca bacteriile si toxinele din canalele dentare pot intra cu usurinta in sange si cauza un spectru larg de imbolnaviri pretutindeni in corp.

PUBLICITATE

Dr. Price a descoperit inclusiv ca un numar mare de boli degenerative pornesc de la interventiile stomatologice desfasurate asupra canalului dentar, printre aceste boli numarandu-se si bolile cardiace si circulatorii. In schimb, in anii ’20 dovezile sale au fost tinute secret, nefiind dezvaluite publicului.

Abia dupa 70 de ani, medicul George Meinig, unul dintre fondatorii Asociatiei Americane pentru Endodontie, a scos la lumina cercetarile lui Price si le-a dezbatut in publicatia sa stiintifica Adevarul despre interventiile de canal dentar.

O privire de ansamblu asupra anatomiei dintelui:

Dintii sunt alcatuiti din mai multe straturi. Pornind de la exterior catre interior, avem: smaltul, dentina si pulpa. Tesutul dur al dintelui se leaga de tesutul moale al gingiei si de osul maxilarului printr-un ligament periodontal.

Dentina nu este solida, fiind alcatuita din mai multi tubuli dentinari, care, daca ar fi intinsi si pusi unul in continuarea

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE