"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

Este un fruct citric mare, rotund, de culoare galbena sau rozalie (Citrus paradisi), cu zemos si amar, apreciat pentru continutul bogat in enzime care stimuleaza digestia; Este obtinut din incrucisarea dintre pomelo si diferite soiuri de portocal, putand avea pulpa galbena, roz sau rosie.

Desi are numeroase beneficii ,are si efecte negative in combinatii cu unele medicamente in unele cazuri cu consecinte fatale.

ai grija cu ce amesteci aces fruct


Valoare nutritionala pentru 100 g

Calorii (kcal) 42; Potasiu-135mg ; Carbohidrati-11 g; Fibre alimentare 1,6 g; Zahar 7g ;Proteine 0,8 g ;Vitamina A-1.150 IU;Vitamina C-31,2 mg; Calciu-22 mg; Fier 0,1 mg;Vitamina B6-0,1 mg; Vitamina B-120 µg; Magneziu-9 mg;

PUBLICITATE

Sa vorbim de beneficii :

Intareste sistemul imunitar,multe vitamine utile,previne aparitia pietrelor la rinichi,arde grasimile in mod natural,accelereaza metabolismul si asa ajuta la slabit (dar trebuie si putina miscare ),ajuta la purificarea ficatului ,reduce colesterolul

Ingredientele periculoase din sucul de grapefruit sunt un grup de substante chimice cunoscute sub numele de furanocumarine ,ele se ataseaza de enzima CYP3A4, ce joaca un rol important in descompunerea anumitor medicamente si o fac sa devina inactiva.

Daca aceasta enzima este inactivata, prea multe medicamente vor ramane in sistemul pacientului pentru timp prea indelungat, ceea ce va duce la efecte secundare precum, distrugerea rinichilor, sangerari gastrointestinale sau chiar moartea subita.

Este foarte ingrijorator faptul ca pe lista medicamentelor periculoase sunt unele prescrise in mod uzual, cum are fi cele pentru scaderea colesterolului (grupul de medicamente numite statine) si cele pentru intretinerea inimii (grupul de medicamente numite beta-blocante).

In ciuda acestor avertismente facute, medicii nu acorda atentie asupra acestei situatii, de aceea sunt multi pacienti care sunt neinformati asupra pericolelor la care se expun.

De aceea ,pentru siguranta dumneavoastra,  daca alegeti sa luati medicatie alopata (medicamente) nu consumati grapefruit si in special daca luati unul dintre medicamentele mentionate mai jos.

Dl.prof.Mencinicopschi ,intr-o cartea a domniei sale a facut o lista de boli a caror medicamente interactioneaza negativ cu grapefruitul.

– medicamente anxiolitice: Xanax,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!