"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

Multe persoane, din intreaga lume, folosesc hartia pentru capacul de toaleta – ori de cate ori merg la toaleta publica. Ei bine, cred ca factorul raspunzator de acest lucru este lipsa igienei.

Pot sa iti adresez o intrebare simpla – faci parte din categoria de persoane care folosesc hartia pentru capacul de toaleta inainte de folosi toaleta?

nu mai pune hartie pe capacul de veceu

Daca raspunsul tau este afirmativ, inseamna ca motivul tau este legat de prevenirea contactarii vreunei afectiuni de la altcineva care a folosit toaleta respectiva inaintea ta, nu-i asa?

Si consideri, cu siguranta, ca acesta este lucrul corect, e adevarat?

Dar stai putin – daca ti-as spune ca nu trebuie sa pui hartie pe capacul toaletei niciodata?

Ei bine, se pare ca aceste aspecte au de a face, mai degraba, cu ideea de confort si siguranta ale persoanei care are acest obicei, decat cu prevenirea reala a vreunei afectiuni.

PUBLICITATE

Specialistii au afirmat ca un capac de toaleta nu reprezinta o modalitate de transmitere a vreunui virus sau a unei infectii – asadar, nu vei contacta nimic. Capacele de toaleta au fost considerate, la un moment dat, o forma de transmitere a unor boli cu transmitere sexuala sau afectiuni gastrointestinale, insa aceasta idee a fost contrazisa de cercetari.

Trebuie sa stii si ca daca acoperi capacul toaletei cu hartie vei face mai mult rau decat bine. Si acum, probabil de intrebi de ce.

Ei bine, hartia pentru capacul de toaleta contine virusi si bacterii daunatoare, care iti pot afecta sanatatea. Asadar, dupa ce o persoana foloseste toaleta, bacteriile se raspandesc, insa nu pe capac. Iar cercetarile au indicat ca acestea pot merge pana la 2m inaltime. Deci , toate bacteriile intra in contact cu hartia de toaleta.

Expertii au aratat ca principalul motiv pentru care aceste obiceiuri exista este lipsa igienei. Si nu, nu incercam sa contrazicem ideea conform careia nu exista bacterii periculoase ca E. coli sau streptococi, pe capacul toaletei.

Noi doar iti recomand sa fii foarte precaut si sa eviti folosirea hartiei pentru capacul de toaleta, asta in cazul in care nu ai propria ta hartie.

Despre autor:

Petrut s-a alaturat
echipei Secretele pentru
a veni in sprijinul oamenilor cu informatii

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...