"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Obisnuita felia de lamaie din paharul de cocteil se pare ca ar face mai mult rau decat bine. O cercetare intreprinsa de Jurnalul de Sanatate a Mediului a descoperit ca 70% dintre mostrele de lamaie prelevate din bucatariile a 21 de restaurante vizitate de 43 de ori au continut urme de microorganisme infectioase.

 

nu mai pune lamaie in cocteil

 

 

Pentru a preveni contaminarea involuntara, toate mostrele au fost prelevate inainte ca ele sa fie atinse de catre clienti.

 

Potrivit cercetatorilor, fiecare felie de lamaie supusa testarii a prezentat urme de contaminare cu un spectru foarte larg de microorganisme periculoase.

PUBLICITATE

 

Patronii restaurantelor si teraselor ar trebui sa fie mult mai atenti cu privire la respectarea normelor de igiena pentru a preintampina aceasta contaminare.

 

Filip Tierno, profesor de microbiologie si patologie in cadrul Centrului Medical Langone al Universitatii din New York a verificat si el prin cercetari de laborator aceste rezultate preliminare, iar concluzia lui este de-a dreptul alarmanta!

 

50% dintre mostrele de lamaie studiate de el au prezentat inclusiv urme de infectie cu bacterii fecale, ceea ce ridica semne de intrebare si in privinta igienei veselei folosite samd.

 

Tierno avertizeaza ca tulpinile de bacterii depistate pe feliile de lamaie pot provoca chiar imbolnaviri grave.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat
echipei rel=”nofollow” target=”_blank”>Secretele pentru
a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE