"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × 2 =

2 × 1 =

Un articol de Petrut

loading...

Furtul de alimente in cantitati mici nu reprezinta o crima atunci cand faptasul sufera de foame, a hotarat Curtea superioara de apel din Italia.

Judecatorii au anulat o condamnare pentru furt stabilita initial pentru acuzatul Roman Ostriakov, dupa ce acesta a furat dintr-un supermarket carnati in valoare de €4.07 (£3; $4.50).

este un fapt ilicit sa furi din cauza foamei

Dl. Ostriakov, o persoana fara adapost de origine ucraineana, ar fi furat mancarea „pentru satisfacerea nevoiei imediate si esentiale de hrana”, a hotarat curtea de casatie.


Asa ca, potrivit judecatorilor, nu a savarsit de fapt o crima.

In anul 2011, un alt client al magazinului pagubit a atras atentia serviciului de paza ca dl. Ostriakov a incercat sa paraseasca supermarketul genovez cu doua bucati de branza si o punga de carnati asupra sa, platind insa doar pentru cateva baghete de panificatie.

In 2015, dl. Ostriakov a fost condamnat pentru furt, pedeapsa stabilita fiind de sase luni in inchisoare sau o amenda de 100€.

Ziarele descriu decizia ca fiind „corecta si justificata”

Judecatorii au considerat ca „dreptul la supravietuire are intaietate asupra bunurilor materiale”, a scris editorul articolului publicat in ziarul italian La Stampa.

In vremuri de criza economica, verdictul curtii de casatie „le reaminteste tuturor faptul ca intr-o tara civilizata nimeni nu trebuie sa sufere de foame, indiferent de statutul social”.

Un articol de opinie publicat in ziarul Corriere Della Sera comunica faptul ca statisticile raporteaza o crestere continua a gradului de saracie pe teritoriul Italiei, 615 noi locuitori intregind zilnic randurile populatiei sarace. „Ar fi fost revoltator ca legea sa nu ia act de aceasta realitate alarmanta”.

Corriere Della Sera a criticat faptul ca un act de furt de alimente cu o paguba de numai 5 euro a necesitat trei apeluri la diferite niveluri de judecata ca sa fie anulata.

Verdictul „istoric” este „corect si justificat”, a declarat Italiaglobale.it, si „deriva dintr-un concept bine instapanit in prezent in lumea occidentala, anume conceptul de umanitate”.

Totusi, cazul cu pricina a ajuns la apel pentru alt motiv, acela de schimbare a capului de acuzare de la cel de furt la cel de tentativa de furt, din moment ce dl. Ostriakov nu apucase sa paraseasca incinta magazinului atunci cand a fost prins asupra faptului, respectiv de reducere a sentintei pe acest

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.