"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

Ca sa beneficiem in procent cat mai mare de virtutile terapeutice ale plantelor medicinale trebuie sa stim foarte bine cum sa le preparam ,care le putem prepara noi ,care nu le putem prepara in casa , pentru ca, pe langa substante benefice, unele plante mai contin si alte substante care nu aduc un beneficiu clar sau deloc asupra starii noastre de sanatate.De asemenea va voi descrie si cum sa le administram si utilizam!

asa trebuie sa folosesti plantele medicinale

Formele principale de administrare sunt interne si externe sub diverse forme :

Intern : ceaiuri,[infuzii,decocturi,macerate (se strecoara lichidul format dupa macerare)], tincturi, capsule cu pulberi de plante, preparate gemoterapice ,siropuri ,cidruri de plante si fructe.

Sa fim bine inteles, asa denumitele vinuri medicinale sunt cidruri. Vinul adevarat se face doar din struguri.

PUBLICITATE

Extern: cataplasme cu toate formele de mei sau cu planta in stare proaspata (pisata ,zdrobita ,intreaga ) cu sau fara alcool medicinal ,uleiuri preparate in casa sau uleiuri esentiala achizitionate de la magazinele de profil, unguente sau creme (este diferenta intre crema si unguent ), supozitoare, bai cu plante, inhalatii, gargarisme si badijonari.

Unele plante au utilizari numai externe, altele numai interne si unele au si interne si externe .

Cred ca am repetat asta de zeci de ori, fiti foarte atenti la indicatiile primite sau la indicatiile din prospecte.

Daca vreti sa faceti singuri in casa diverse preparate atunci sa va notati (cu pixul pe caiet) nu pastrati numai in calculator sau mai stiu eu unde. Este bine sa fiti prevazatori pentru ca nu se stie cand veti avea nevoie .

In articolul de azi voi vorbi despre INFUZIE

Ca sa obtinem o infuzie corecta si ca sa avem maximum de beneficii trebuie procedat in felul urmator:

Intr-un vas (cana de portelan, vas de lut ,cana de sticla, pahare (NU VAS DE TABLA) se pune cantitatea de planta sau mixul vegetal (umectat in prealabil cu putina apa calduta, ca pana la adaugarea apei clocotite, ele se umezesc suficient incat sa ramana pe fundul vasului si sa infuzeze mai repede), se toarna peste ea o cantitatea necesara de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE