"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Conjunctivita nu este singura infectie oculara foarte contagioasa: urcioarele si salazioanele sunt si ele foarte usor de contractat, ambele avand simptome si urmari neplacute.

Pentru tinerea sub control a infectiilor, medicii recomanda de regula picaturi oculare si unguente cu antibiotic, desi cazurile grave pot necesita chiar operatie.

vindeca infectiile oculare in douzeci si patru de ore

Daca tratamentul problemelor oculare trebuie sa includa, in majoritatea cazurilor, substante medicamentoase prescrise de oftalmolog, exista si remedii naturiste care pot preveni si vindeca urcioarele si salazioanele fara sa mai fie nevoie de interventia unui medic.

PUBLICITATE

Cauzele aparitiei urcioarelor si salazioanelor

Urcioarele sunt mici excrescente iritate care apar de-a lungul liniei genelor. De regula, ele sunt cauzate de bacterii sau de infundarea canalului lacrimar, respectiv a glandelor sebacee din preajma ochiului. Urcioarele rareori isi modifica dimensiunile si tind sa se retraga de la sine in decurs de cel mult o luna.

Salazioanele sunt cauzate si ele tot de infundarea glandelor sebacee cu praf sau cu produse de machiaj. Spre deosebire de urcioare, acestea cresc treptat in dimensiuni, inflamatia cuprinzand intr-un final pleoapele in intregime, sau chiar intreg ochiul, ceea ce afecteaza inclusiv vederea. Alte simptome sunt durerile si mancarimile localizate, sensibilitatea la lumina, lacrimarea si incetosarea vederii.

Cum poti interveni

Atunci cand capeti o infectie oculara, evita sa mai folosesti o vreme machiaj sau lentile de contact pana ce ochiul nu se vindeca complet. La fel de important este sa nu iriti ochiul prin atingerea sau frecarea cu mainile. Acum ca am lamurit ce nu trebuie sa faci, hai sa vedem impreuna ce remedii poti utiliza:


1. Comprese calde

Un mod foarte eficient de drenare a ochilor infectati consta in aplicarea zilnica de comprese umede caldute peste pleoapele inchise de 3-6 ori pe zi timp de 5-10 minute. Aceasta forma de tratament scade umflaturile si calmeaza durerile provocate de infectie si inflamatie.

2. Miere

Mierea are proprietati antibiotice si nu este iritanta pentru ochi. Doar adauga o parte de miere naturala la o parte de apa, amesteca bine si aplica amestecul pe zona inflamata cu ajutorul unui disc steril de bumbac. Repeta procedeul de 2-3 ori pe zi.

3. Apa cu sare

Solutiile saline sunt disponibile in farmacii pentru tratamentul infectiilor oculare, nazale si otice.

Ca sa iti prepari propria

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!