"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fourteen + thirteen =

fifteen − four =

Un articol de Razvan

loading...

Acanthosis Nigricans este o afectiune dermatologica manifestata prin hiperpigmentarea sau inchiderea la culoare a zonei pubiene. Aceasta problema dermatologica afecteaza cel mai frecvent persoanele supraponderale si cele cu tenul inchis la culoare. Poate fi o afectiune izolata sau, uneori, un simptom al unei alte boli mai grave.

In continuare iti prezentam mai multe detalii despre aceasta boala, precum si cateva moduri eficiente de a corecta aspectul pielii.

deschide simplu culoarea pielii

Cauze

Cauzele exacte ale acestei afectiuni nu se cunosc exact, dar cert este ca apare cel mai frecvent la persoanele obeze si la bolnavii de diabet zaharat de tipul 2. Boala este usor de diagnosticat, desi uneori se recomanda mai multe analize pentru a exclude posibilitatea unei alte boli subiacente mai grave. Alti factori de risc pentru dezvoltarea acestei probleme dermatologice sunt dezechilibrele hormonale, tumorile si predispozitia genetica.

Simptome

Desi afecteaza in special zona intima, exista si cazuri cand acantoza poate aparea si in alte regiuni ale corpului. Cele mai sensibile la aceste probleme sunt faldurile de piele. Pielea afectata capata o coloratie maronie, se ingroasa si este foarte moale la atingere. Nu produce simptome dureroase, ci mai degraba iritatii si mancarimi recurente sau, in unele cazuri, descuamarea pielii. Daca sesizezi astfel de modificari ale pielii, adreseaza-te imediat unui medic dermatolog.

Moduri de albire a zonei intime

1.Aloe vera

Aloe vera are in mod natural un efect de albire a pielii si de estompare a petelor pigmentare. De asemenea, planta contine numeroase substante anticancerigene si regenerante.

Extrage seva dintr-o frunza de aloe. Aplic-o apoi direct pe pielea afectata, las-o sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care clateste-te bine cu apa. Pentru rezultate optime, repeta procedeul o data pe zi.

2. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un excelent exfoliant si detine inclusiv proprietati de inalbire a pielii. Pasta de bicarbonat amestecat cu apa s-a dovedit foarte eficienta in inlaturarea petelor pigmentare de pe piele. Raportul recomandat este de 3 parti de bicarbonat la 1 parte de apa. Pasta obtinuta trebuie aplicata direct pe piele, si apoi indepartata prin clatire cu apa dupa cateva minute. Repeta procedeul de doua pe saptamana.

3. Lamaia

Si lamaia are proprietati exfoliante si de albire a pielii, in parte datorate vitaminei C. De asemenea,

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.