"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 + fifteen =

eleven + thirteen =

Un articol de Petrut

loading...

In Biblie, maslinul este supranumit „copacul vietii”. Vechii egipteni au fost prima civilizatie care a folosit frunzele de maslin in scopuri medicinale, descoperirile fiind duse mai departe apoi de catre greci prin celebrul Hipocrate, „parintele” medicinei de astazi.

Cu toate astea, multi dintre noi nu cunoastem nici astazi o buna parte dintre secretele vindecatoare ale frunzelor de maslin.

ceaiul din frunze de maslin este un remediu puternic

Cercetarile in domeniu sugereaza faptul ca frunzele de maslin ar putea fi intr-adevar un excelent agent antiviral, intrucat s-a dovedit faptul ca blocheaza un sistem de tip viral dupa momentul infectiei. Acest fapt pare sa deschida noi oportunitati terapeutice neadresate inca de antibioticele farmaceutice existente in prezent.

Iata cateva dintre beneficiile importante ale extractului de frunze de maslin:

– Intareste sistemul imunitar

– Previne bolile virale si gripele

– Calmeaza infectiile in gat, sinuzita si simptomele de pneumonie

– Vindeca simptomele specifice artritei, psoriazisului, sindromului de oboseala cronica si racelilor comune

– Actioneaza precum un agent antimicrobian imunostimulator in tratamentul cancerului

– Modifica tiparul infectios in cazul imbolnavirilor cu virusul HIV, demonstrand potential chiar pentru vindecarea completa a bolii

– Asigura un puternic efect antibacterian si antimicotic in micozele piciorului si ale unghiilor, respectiv in cazurile de infectie cu chlamidia si candida.

– Inhiba progresia osteoporozei

– Sustine eforturile de slabire

– Ofera protectie impotriva declinului cognitiv

Printre proprietatile antiinfectioase ale frunzelor de maslin se numara si abilitatea de a impiedica productia si schimbul de aminoacizi intre tulpinile virale si abilitatea de a inactiva transmisia virusurilor contagioase pornind de la nivelul membranelor celulare si pana la sporii externi ai virusurilor infectioase.

Reteta de ceai din frunze de maslin

De-a lungul timpului, frunzele de maslin au reprezentat inclusiv un simbol al pacii si armoniei, iar efectele sale terapeutice se incadreaza si ele in tipar datorita efectelor relaxante si linistitoare. Ceaiul din frunze de maslin aduce organismului un aport important de antioxidanti puternici impotriva gonoreei, tuberculozei, virusului influenza, meningitei, hepatitei B, herpesului, aterosclerozie, botulismului, malariei, ulcerelor stomacale, difteriei, infectiilor urinare si encefalitei.

Cea mai sanatoasa varianta de ceai presupune folosirea de frunze verzi de maslin deshidratate fortat pentru a le mentine proprietatile benefice.

Ingrediente:

15-20 de frunze de maslin

200-300 ml de apa clocotita

Instructiuni:

Adauga frunzele la apa

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.