"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

La prima vedere, intrebarea pare banala. Insa, intamplator am gasit-o pe un forum american de discutii unde a facut obiectul unei ample dezbateri.

 

iata cand este cel mai bine sa te speli pe maini

 

 

Ea a pornit de la nedumerirea unei mamici, cea care a deschis subiectul pe aceasta tema a spalatului pe maini inainte sau dupa ce am fost la toaleta.

 

“Trebuie sa ne spalam mainile intotdeauna dupa ce am fost la toaleta”, sustine femeia pe forumul respectiv. “Si daca ar fi invers, cum spune sotul meu?”.

PUBLICITATE

 

Acesta considera ca femeile ar trebui sa se spele pe maini inainte de a merge la toaleta, deoarece microbii ar putea sa ajunga pana in zona genitala, atunci cand ele se sterg.

 

Si uite asa, tanara continua sa se intrebe continuu cum este corect. O explicatie pertinenta vine din partea doctorului Lisa Akerley, specialist in igiena domestica.

 

Totul depinde de o anumita situatie. “In perioada ciclului menstrual”, opineaza Lisa, “inainte de a insera un tampon, este recomandat spalatul pe maini”.

 

“In schimb, daca mergem in mod obisnuit la toaleta, cel mai important lucru este spalarea mainilor dupa”.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE