"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Se recomanda sa speli pernele cam de trei ori pe an, dar mai ales primavara, odata cu curatenia generala de primavara.

 

Ai dezinfectat de curand perna pe care dormi?

 

dezinfecteaza corect pernele

 

 

Daca tu consideri ca este suficient sa cureti si sa inlocuiesti frecvent fata de perna, afla ca te inseli!

 

Potrivit directorului Institutului Sleep to Live din SUA, Robert Oexmana, este foarte important sa dezinfectezi si perna cel putin o data la sase luni.

 

Daca materialul din care este confectionata perna permite o spalare zdravana la masina, bag-o la un program lung de spalare. Daca nu, foloseste un program scurt sau inlocuieste perna cu una noua.

 

In timp, este normal ca pernele sa se ingalbeneasca si sa se imbacseasca, iar acoperirea lor cu fete de perna nu este suficienta.

PUBLICITATE

 

Pentru pernele ce pot fi spalate la masina foloseste un program de curatare lung, adauga bicarbonat de sodiu si inalbitor, apoi regleaza termostatul la cea mai inalta temperatura.

 

Dupa curatarea temeinica a pernei, loveste-o bine ca sa scoti apa din ea si apoi tine-o la uscat la soare mai multe zile sau usuc-o bine cu un uscator de par ca sa eviti formarea de mucegai in interiorul sau pe suprafata pernei.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE