"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

I se spune iarba grasa, iar denumirea stiintifica este de Portulaca oleracea. Creste de la sine in majoritatea gradinilor si spatiilor virane. Nu este de mirare daca o poti gasi si in gradina ta.

In India si Persia aceasta planta este cultivata din vechi timpuri si este consumata ca aliment.

aceasta planta este una dintre cele mai sanatoase plante din lume

Semintele acestei plante sunt atat de puternice incat isi pot pastra proprietatile de germinare timp de 40 de ani.

Adesea numita iarba porcului, iarba grasa contine cantitati de acizi grasi omega 3 mult mai mari in compartie cu multe uleiuri de peste.

De asemenea, aceasta contine unul dintre cele mai inalte niveluri de vitamina A in comparatie cu celelalte legume cu frunze verzi (1320 UI / 100g, ofera 44% din DZR). Alimentele bogate in vitamina A ne pot proteja de multe tipuri de cancer si pot stimula sanatatea ochilor.

Mai mult decat atat, aceasta planta contine din belsug doua tipuri diferite de pigment alcaloizi – beta-cianis si beta-xanthis galben, doi agenti atioxidanti si agenti anti-mutageni extrem de puternici.

PUBLICITATE

De asemenea, aceasta planta contine vitaminele C si B, printre care riboflavina, piridoxina, niacina, precum si carotenoizi si minerale, printre care fier, magneziu si calciu.

Sursa: caplimpede

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE