"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Poate fi periculos uneori sa combini mai multe substante de uz casnic precum anumiti detergenti. In amestec, unele produse devin foarte toxice, afectand sanatatea plamanilor si a sistemului cerebral.

 

Iata care sunt principalele produse de uz gospodaresc pe care nu trebuie niciodata sa le amesteci:

 

aceste combinatii pot fi letale

 Inalbitor si amoniac

 

Atunci cand sunt amestecate, inalbitorul si amoniacul degaja vapori toxici, majoritatea cloramine, care sunt foarte iritante pentru ochi si pentru caile respiratorii.Inalbitor pe baza de clor si otet

 

Orice acid, asadar si otetul, devine foarte periculos atunci cand este amestecat cu clor. Clorul gazos este deosebit de toxic!

 

Alcool pentru frectie si inalbitor

 

Daca imbini alcool pentru frectie cu inalbitor, practic amesteci cloroform cu acid clorhidric, o combinatie extrem de periculoasa. Mai bine foloseste inalbitorul ca atare, fara sa-l potentezi cu alcool.

 

Apa oxigenata si otet

 

Aceasta combinatie se foloseste des la curatare, desi nu ar trebui. In amestec, cele doua substante produc acid peracetic, care poate provoca arsuri ale pielii si iritatii ale ochilor si cailor respiratorii.Doi detergenti chimici diferiti

 

In principiu, nu combina doi detergenti chimici, indiferent de natura lor. De regula, aceasta practica nu amplifica efectele de curatare, ci doar creste gradul de toxicitate a substantelor.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat
echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.