"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mladinoiu

“Numele meu este Charlie si acesta este singurul spatiu pe care-l cunosc de mult timp, dupa cate imi amintesc, un spatiu plin de noroi”.

PUBLICITATE

cauza pentru care a instalat o camera video

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Asa incepe actorul american Justin Long trista poveste a unui caine, caruia i-a imprumutat vocea, tinut prizonier intr-o curte mica de catre stapanul sau.

Nu am fi cunoscut niciodata crudul adevar despre modul cum este tratatat prietenul nostru necuvantator, daca cineva nu s-ar fi hotarat sa instaleze o camera de filmat indreptata spre curtea vecinului sau.

PUBLICITATE


Sa continuam povestea!

PUBLICITATE

“Traiesc cu un alt caine”, ne spune Charlie, “ numai ca el are dreptul sa intre in casa, in timp ce eu- NU! Uneori vad barbatul si cainele, au aerul ca sunt foarte fericiti. Vara imi este asa de cald, incat nu reusesc sa gasesc un colt de umbra, iar iarna pur si simplu nu reusesc sa ma incalzesc”.

“Cand omul iese afara sunt bucuros. Imi da de mancare, dar ma bate si nu inteleg ce am facut. Nu vreau decat sa pot intra in casa”.

PUBLICITATE

“In lume, exista multi caini ca mine. Cand ii vedeti, va rog, faceti ceva! Ma bazez pe voi!”

PUBLICITATE

Iata, dragii mei, ce ne-ar fi marturisit Charlie, daca ar fi putut sa vorbeasca, obligat fiind de stapan sa ramana afara noapte si zi, vara cat si iarna, sa indure caldura ori frigul.

Cand se intampla, poate rar, ca oamenii sa-si lase animalul afara, acestia ii asigura de obicei o cusca, ca sa poata dormi intr-un loc ferit de ploaie ori zapada si unde sa vina sa-l mangaie din cand in cand.

PUBLICITATE

Cainele din filmulet nu cunoaste nimic din toate astea. Desi doreste cu orice pret sa intre in casa, totdeauna se afla disperat in fata unei usi inchise.

PUBLICITATE

Asemenea conditii inumane nu puteau sa nu atraga atentia PETA, o celebra organizatie pentru drepturile animalelor, cu sediul in Norfolk, Virginia.

Chiar daca stapanul ii aduce de mancare, nu pare deloc sa-si faca griji cu privire la starea de sanatate a bietului caine, vizibil foarte nefericit.

PUBLICITATE

Charlie face parte din categoria cainilor neglijati de stapanii lor, iar pentru mine personal este mesagerul dorului de afectiune.

PUBLICITATE

Oameni buni, daca sunteti martorii unui astfel de comportament, nu inchideti ochii! Preveniti autoritatile

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]