"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Inainte de a raspunde la intrebarea din titlu, va informez ca ea a fost pusa mai multor persoane in varsta din comunitatea portugheza Gafanha do Carmo, aflata in Aveiro. 

De fapt, intrebarea face parte dintr-un plan intocmit de animatorul Angelo Valente si gerontologul Sofia Nunes. Ei au mers special la azilul mentionat din Aveiro.

ce ai vrea sa faci inainte de a muri

De fapt, cei doi s-au inspirat dntr-un celebru proiect artistic denumit “Before I Die” (“Inainte de a muri), initiat cu ceva timp in urma in News Orleans, de catre Candy Chang.

PUBLICITATE

Dupa pierderea unei persoane iubite, artista Candy Chang a vopsit partea unei case abandonate din cartierul ei si a scris fraza “Inainte de a muri vreau sa,…”.

In foarte scurt timp, peretele s-a colorat in intregime cu tot felul de vise ale trecatorilor carora nu le-a fost greu sa o faca. In acest fel, s-a realizat un adevarat portret al dorintelor/aspiratiilor oamenilor, indiferent de varsta, dandu-li-se o sansa in plus de a reflecta la intrebarea finala a vietii.

Revenind la proiectul materialului de fata, mai multot persoane varstnice din Gafano do Cormo, li s-a dat expresia “Inainte de a muri, vreau sa…”, rugandu-i sa o completeze pe o tablita, inscriindu-si acolo dorinta ce le-ar placea sa si-o satisfaca.

Am considerat oportun sa aruncati o privire asupra fotografiilor, sa analizati raspunsurile variate date de batranii din acest colt al lumii, dupa care sa reflectati daca unele s-ar potrivi cu ceea ce ati vrea sa faceti inainte de a trece dincolo.

Iata-le!

1.“Inainte de a muri, as vrea sa-mi vopsesc parul in nuante albastre”

2.”Inainte de a muri, as vrea sa zbor”

3.”Inainte de a muri, as vrea sa-l intalnesc pe Marco Paulo” (un cantaret portughez)

4.“Inainte de a muri, as vrea sa-mi revad nepotii”

5. “Inainte de a muri, as vrea sa vad in realitate clubul Benfica Lisabona”

6.“Inainte

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!