"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

Pentru azi ,am ales aceasta tematica pentru ca nu de putine ori ,am intalnit o reticenta absurda in acceptarea de catre anumite persoane a sfatului ..Nu abuzati de remediile din plantele medicinale si nici de cele din legume fructe (salate,smoothie-uri ,sucuri ) .. Imediat mi se replica.. Sigur ,cum sa nu sara companiile farmaceutice ..

Ei dragilor vreau sa va asigur ca acele companii farmaceutice nu au nici o legatura cu acest sfat!

este uz sau abuz al fitoterapiei

Vreau sa va reamintesc, nu numai voua celor care sunteti adeptii remediilor naturiste ,cat si celor care nu cred.. ca, daca ati uitat ..toata medicina alopata de astazi adica toate medicamentele de sinteza s-au nascut ,in urma cercetarii si analizelor amanuntite asupra efectelor plantelor folosite de mii de ani de vraci ,tamaduitori ,medici cu aplecare spre studiul plantelor si a vinecarii afectiunilor umane.

PUBLICITATE

Necesitatea medicamentelor de sinteza a aparut o data cu dezvoltarea medicinei ,cu ivirea nevoii de cat mai multe remedii si implicit si mai multa materie prima si cu inmultirea polulatiei pe glob.

Nu am sa tin niciodata parte companiilor farmaceutice ,nu pentru ca nu ar fi necesare ,ci pentru ca in dorinta lor de inavutire uita de faptul ca nu de putine ori ,mai mult ne otravesc decat sa ne vindece.

Daca vrem ca plantele si alimentele sa ne vindece ,trebuie sa le imbinam armonios ,sa tinem cont de dorintele organismului nostru si sa fim atenti la efectul produs asupra noastra ,asupra efectelor ce le simtim la locul de munca sau cum percepem mediul inconjurator.

Sa nu uitati – nu sunt boli ,sunt doar greseli ale noastre in a ne hrani ,odihni sau munci.

De exemplu daca avem o afectiune renala, sindrom nefrotic(produsa tot de noi ,nu bem suficienta apa ,prea multe grasimi,prea multe dulciuri), nu faceti exces de citrice , daca aveti un dezechilibru hidroelectrolitic (in mod expres cei cu exces de potasiu ) nu consumati in exces banane.

Cei cu dischinezii biliare sau hepatite, pana la remedierea/ameliorarea afectiunii nu consumati in exces alimente cu varza sau/si fasole uscata. Varza ,praz ,spanac ,conopida nu le este benefica celor care au fost operati de curand pe tubul digestiv.

Un exemplu simplu este

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE