"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

16 − 14 =

four × 3 =

Un articol de Petrut

 

Se pare ca durerea lombara poate fi alinata cu success prin masarea picioarelor. Studiul realizat de Jurnanul Iranian de Ingrijire si Obstetrica, a aratat ca acest masaj poate reduce, in mod semnificativ, durerile provocate de efort, la nivelul coloanei.

 

Mai precis, studiul a fost realizat pe 50 de femei si barbati care se confruntau cu o afectiune lombara cronica. Timp de doua saptamani, aceste persoane au fost supuse unor sesiuni de masaj, care au durat 40 de minute, de trei ori pe saptamana.

 

Mai mult, jumatate dintre persoane au fost supuse unor masaje de reflexologie, care vizau anumite zone ale corpului aflate in legatura cu durerea lombara, iar restul a fost tratat cu masaje generale. La finalul cercetarii, durerea persoanelor care au experimentat reflexologia a fost semnificativ redusa, in comparatie cu celalalt grup. Cu toate acestea, toti participantii au experimentat o alinare la nivel lombar.

 

Ceea ce s-a demonstrat prin acest studiu este ca durerea lombara poate fi redusa prin intermediul oricarui tip de masaj, insa alinarea ei poate fi mult mai mare daca pacientul este tratat cu un masaj care are ca tinta anumite puncte ale corpului, aflate in relatie directa cu ea. Mai mult, s-a aratat ca exista o relatie speciala intre anumite zone ale corpului si durerea lombara, postura corpului si alimentatia sanatoasa.

 

Pe talpile noastre se gasesc numeroase “puncte-de-durere”, care sunt relationate cu durerea lombara, si care, daca sunt masate, ajuta la reducerea durerii si incordarii. Masajul este la fel de eficient si daca ti-l faci singur, si daca iti este facut. Mai mult, rezultatele se resimt chiar si dupa prima sesiune de masaj. Asadar, trebuie sa petreci 10-20 de minute pe zi, de 2-3 ori pe saptamana pentru a face acest masaj al talpilor.

 

Cum sa iti masezi talpile:

 

Daca esti incepator, trebuie sa gasesti punctul din talpa asociat coloanei. Asadar, aseaza-te pe podea, incruciseaza picioarele si ia-ti talpa in mana. Proiectia coloanei tale este linia care se gaseste intre calcai si degetul mare, in arcul interior al talpii.

 

Incearca sa vezi linia ca si cum ar fi coloana si localizeaza zona lombara, zona toracica, cocixul si zona cervicala.

 

Foloseste-ti degetele si apasa aceste puncte din talpa, incepand de la calcai pana la degetul mare. Acest masaj va reduce in mod eficient durerea si tensiune de la nivelul coloanei.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.