"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Daca aveti o problema legata de una sau mai multe pete de sange, indiferent unde le descoperiti, e de stiut ca va fi usor sa le indepartati cu conditia sa actionati rapid si sa cunoasteti metode simple pentru a le veni de hac si celor mai adanc impregnate.

 

Urmariti propunerile/sfaturile de mai jos si veti fi foarte multumiti de rezultatele obtinute.

 

scoate simplu petele de sange de pe saltea

 

– Inainte de toate, testati produsul pe un colt mai putin vizibil!

 

Pentru ca amoniacul/apa oxigenata/boraxul etc. pot decolora anumite fibre sau materiale. De aceea, daca observati cel mai mic semn, diluati produsul respectiv sau testati un altul.

 

– Nu frecati pata de sange!

 

Procedati prin tamponarea suprafetei patate de la exterior spre interior. Frecand pata de sange, riscati sa o intindeti dincolo de zona in care se afla si veti munci mai mult.

 

– Daca folositi apa pentru diluarea petei de sange

 

Chiar daca stiti, va reamintesc ca apa rece va fi intotdeauna folosita si nu cea calda care va face sa fixeze sangele si nu sa-l indeparteze.

 

– Dupa scoaterea petelor…

 

…daca a fost vorba de mult sange, se pot observa urme sau pete albe. Nu va ramane decat sa spalati rapid imbracamintea patata sau sa curatati in intregime canapeaua, covorul, saltelele.

PUBLICITATE

 

– Nu uitati sa clatiti aria curatata dupa fiecare operatiune!

 

In caz contrar, produsele isi vor continua actiunea si riscati sa distrugeti tesatura.

 

Solutii pentru pete de sange de pe saltele/covor/ imbracaminte

 

– Amoniac si apa: tamponati pata cu o carpa curata inmuiata intr-o solutie de amoniac dizolvat in apa. Deschideti fereastra, evitati sa inspirati vaporii ce se degaja, eventual protejati-va cu o masca.

 

– Acid tartric: puteti scapa de o pata rebela de sange cu ajutorul unei carpe umezite in acid tartric.

 

– Borax: puneti-va manusi de menaj, frecati usor pata cu o solutie compusa din doua linguri de apa calda si o lingurita de borax pudra.

 

– Apa oxigenata: cu o carpa inmuiata in apa oxigenata indepartati pata, apoi spalati.

 

– Faina/amidon de porumb/talc si apa: pasta obtinuta din aceste produse se aplica pe o pata proaspata. Lasati sa se usuce o ora sau mai mult, apoi cu o periuta scoateti crusta ce se va forma.

 

– Cub de gheata: prin topirea lui se va elimina si pata, dupa care veti spala cu sapun.

 

– Ser fiziologic: il puneti pe pata, tamponati imediat cu o carpa inmuiata in apa oxigenata.

 

– Lasarea la inmuiat in apa rece: daca imbracamintea se spala, iar tesatura nu se decoloreaza, lasati-le toata noaptea in apa rece. Petele de sange se vor scoate fara prea mult efort.

 

Pentru o pata mai veche, uscata

 

– Amidon si apa oxigenata: aplicati pe pata un mix din apa si amidon pudra, turnati apa oxigenata, clatiti, spalati.

 

– Amoniac: tamponati cu apa rece pata, curatati-o cat este inca umeda cu o carpa impregnata in amoniac, clatiti, spalati. Nu uitati sa deschideti fereastra si sa folositi manusile de menaj.

 

– Aspirina: intindeti amestecul obtinut din aspirina si putina apa pe pata, frecati usor, spalati.

 

– Soda calcinata: folositi o carpa curata imbibata in apa in care ati adaugat soda calcinata, tamponati si nu uitati sa clatiti.

 

Daca nimic din tot ce v-am prezentat in acest material nu functioneaza, daca tesatura se intareste, am citit pe un forum special de indepartare a petelelor ca puteti pulveriza un produs de curatare a unui cuptor. Spalati imediat.

 

Sa aveti spor!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE