"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Cercetatorii de la Duke University au dezvoltat un anticorp care tinteste celulele canceroase si declanseaza un raspuns imun care ucide tumorile lasand in acelasi timp celelelte celule nevatamate!

Aceasta este o alternativa la terapiile existente, care prezinta efecte secundare nedorite, au spus cercetatorii.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

„Aceasta descoperire poate reprezenta o noua abordare in tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel ca nu are efecte secundare semnificative. Noi credem ca putem schimba ‘raspunsul’ sistemului imunitar ca mai apoi sa-l lasam sa ucida tumora”, a declarat Edward Patz.

PUBLICITATE

In studiile realizate, cercetatorii au observat ca un anticorp derivat-uman, purificat, distruge celulele tumorale cand se leaga la o tinta specifica, o proteina numita factor complementar H (CFH), care protejeaza celulele de la un atac al sistemului imunitar.

Cercetatorii au extras celule albe din sange de la pacientii care au produs anticorpul si le-a clonat pentru a produce anticorpi maturi. Anticorpul a fost apoi testat in mai multe linii de celule de cancer, inclusiv pulmonar, cancerul gastric si cancerul de san, in vase de laborator si la tumori la soareci vii. Cercetatorii au observat ca anticorpii au inhibat cresterea tumorii fara efecte secundare evidente.

PUBLICITATE

Cercetatorii sunt acum pregatiti sa faca studii clinice folosind acest anticorp al persoanelor mai rezistente la cancer.

PUBLICITATE

”Ne-a luat ceva timp pana cand sa ne creada cineva. A fost extrem de greu sa gasim finantare”, a mai spus acesta, subliniind ca este nevoie de mai mult timp pentru a intelege potentialul tratamentului.

”Am aratat ca acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar cu siguranta are un efect asupra acestor celule tumorale. Mai important este ca am constatat ca ucide suficiente celule tumorale pentru a tine tumora sub control”, a mai spus Edward Patz.

PUBLICITATE

Sursa: cyd.ro

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]