"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Ce anume face ca incaltarile cu toc sa duca la pierderea kilogramelor in plus? Postura adoptata in timpul mersului? Efortul pe care-l presupune mersul pe tocuri inalte?

 

Intrebarile merita atentie, ca sa constatam daca este adevarat ori fals.

 

poti slabi purtand incaltaminte cu tocuri

 

 

Puse adesea pe forumuri dedicate slabirii, ele sunt legitime. Pentru ca pe tocuri joase sau inalte, gamba nu se mentine la fel.

 

Firesc ar fi sa ne intrebam ce se schimba la nivel de muschi. Am auzit de cursurile de legwork, ultima noutate in materie de fitness din New York. Principiul legwork consta in a realiza exercitii de fitness cocotat pe tocuri inalte, la fel ca dansatorii de pe Broadway.

 

Timp de 30 minute, participantii executa exercitii simple, inspirate de yoga, pilates si dans. Scopul principal este de a lucra la flexibilitatea, tonusul, fermitatea gambelor si a gleznelor.

 

Concepute de doua profesioniste in materie si iubitoare de tocuri inalte, ascutite, acest gen de fitness ar reduce durerea de glezne si de spate, iar femeile vor suporta mai usor incaltamintea cu astfel de tocuri.

PUBLICITATE

 

Sa ne intoarcem la intrebarea cu muschii. Purtatul tocurilor inalte nu solicita aceiasi muschi ca la mersul pe tocuri joase. Nici de arderi de grasimi la nivel local nu poate fi vorba, atunci cand suntem pe tocuri inalte, ci doar de tonusul intregului organism.

 

Cu riscul de a repeta, dat fiind ca mersul pe tocuri inalte solicita alti muschi decat tocurile joase, nu inseamna ca este sursa de pierdere importanta de kilograme. Arderea grasimilor depinde de ritmul cardiac.

 

In plus, umblatul pe tocuri joase este mai rapid decat pe cele inalte. Atunci nu-i mai bun primul pentru scaderea in greutate?

 

Cu toate astea, purtatul tocurilor inalte subtiaza silueta. Gambele sunt intinse, alungind picioarele si dandu-le o forma mai subtire. De altfel, tocurile inalte sunt recomandate femeilor mai plinute.

 

In materie de masa corporala, totul este aparenta. Tocurile inalte au puterea magica de a ne arata mai inalte. In combinatie cu un pantalon potrivit sau o fusta, efectul este garanat, indiferent de conformatie. Si daca efectiv nu ajuta la slabit, raman aliatii iluziilor.

 

Sa ne punem tocuri inalte pentru tonus si silueta, aparent subtire, da, dar nu atat de des ca sa ne provoace dureri de spate sau sa accelereze artroza la genunchi.

 

Ideea ca purtatul pantofilor cu toc slabeste este trasa de par. Mai mult, intriga o buna parte dintre reprezentantele sexului frumos.

 

Aflate in fata dilemei tocuri joase/inalte, va trebui sa alegem cu intelepciune si in functie de ocazie. Sau sa alternam.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...