"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

Tiroidita Hashimoto este o afectiune cauzata de atacul agresiv al propriului sistem imunitar asupra anumitor organe ,respectiv in cazul de fata asupra tiroidei cauzand inflamatii anormale ale glandei tiroide si facand parte din categoria bolilor autoimune.

Din studiile efectuate pana in prezent cauza este necunoscuta, dar se presupune ca ar fi ereditara. Apare in general la femei si manifestarile apar la varsta adulta .

ce sa faci cand suferi de Hashimoto

Mai sunt si alte cauze conform relatarilor dr.Rares Simu in Formula As ,nr.1014 din 2012 : * Vaccinarea excesiva si asocierea mai multor tipuri de vaccinuri in acelasi timp sau intr-un interval scurt de timp reprezinta un factor favorizant important. Am avut o pacienta la care boala s-a declansat dupa ce a facut o calatorie intr-o tara exotica. 

PUBLICITATE

Pentru a putea calatori in acea tara, a fost nevoita sa faca mai multe vaccinuri. Pacienta mi-a relatat ca peste 80% din membrii grupului care au participat la calatorie s-au confruntat apoi cu probleme similare. * Stresul acut si stresul cronic sunt alti factori favorizanti ai bolii. * Traumele emotionale majore sau repetate se incadreaza in aceeasi categorie. Din experienta medicala, am observat ca la multe paciente boala s-a declansat dupa nastere. * Exista si infectii virale care pot interveni in aparitia acestei boli (virusul Epstein-Barr, Citomegalovirusul, chiar si virusurile hepatitice B sau C).,am incheiat citatul.

Facand parte din aceasta categorie a bolilor imune este destul de neplacuta si severa si necesita foarte multa atentie o diagnosticare corecta si un tratament adecvat.

Diagnosticare este destul de complicata dar daca se efectueaza un examen complet al tiroidei ,nu doar palparea si imediat recomandarea de tratament hormonal atunci diagnosticarea devina mai usoara si ,pentru a va edifica si a intelege, voi folosi tot explicatia domnului dr.Simu :

<< In aceste conditii, exista riscul sa se treaca pe langa diagnostic.

De aceea, cand tabloul clinic sugereaza o problema tiroidiana, trebuie efectuate intotdeauna investigatii amanuntite. Asta presupune examinarea imagistica a tiroidei prin ecografie (cel putin), dar si a organelor genitale interne (ovare, uter) si a glandelor mamare – in cazul femeilor.

Fac aceasta precizare, pentru ca in practica am observat

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!