"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

 

Am decis sa scriu acest articol, motivata de un caz real al unei prietene, care dupa un an de tratament alopat ,s-a simtit bine si a renuntat la tratament. Nu si-a pus problema ca aceasta este o boala genetica si tratamentul trebuie tinut pe viata….

 

aceasta boala letala nu este diagnosticata la timp

 

 

Din pacate numai o dieta saraca in cupru poate doar ajuta ,aceasta boala NU SE VINDECA doar se stopeaza. Daca suferi de aceasta boala nu-ti opri tratamentul, chiar daca te simti bine ,vei pati ca prietena mea .Si vei astepta sa se produca minuni ,sa apara de undeva bani din cer ca sa-ti poti face un transplant ,ca apoi sa faci tratamentul sa mai poti trai .

 

Boala ei este foarte avansata ,numai o minune o mai poate salva ,dar minunile nu cresc in pom!

 

Singura metaoda de stopare a bolii (adica de reducerea numarului de persoane afectate ) este sa va alegeti cu grija partenerii ,sau in cazul in care totusi ,va indragostiti si amandoi sunteti purtatorii acestei gene degenerate vinovate de declansarea acestei boli ,mai bine infiati un copil. Daca doar unul din dumneavoastra este purtatorul acestei gene defecte ,copii vostri vor fi doar purtatori la randul lor si vor fi in mod sigur mai fericiti si mai sanatosi. Este bine ca partenerii sa fie cinstiti cu ei insisi si sa nu ocoleasca analizele medicale .

 

Pe langa faptul ca aceasta boala este greu de diagnosticat, dat fiind faptul ca are o suita de simptome usor confundabile cu multe alte afectiuni, este si o boala cumplita , letala daca nu este controlata, care iti afecteaza toate organele mai putin luciditatea. Practic devii o “leguma” cu toate bolile posibile si te chinui.

PUBLICITATE

 

Terapia cu agenti chelatori reuseste sa opreasca organele sa mai transporte cupru in sange si trebuie sa fie facut pe viata, la fel ca si dieta saraca in cupru, adica trebuie evitate alimentele care contin cupru.

 

Sa stiti ca cel mai mare continut de cupru este in : ficat de miel ,vita (fiert sau prajit),stridii,spirulina ,cacao,faina de soia ,gelatina , nuci caju, calmar prajit, loboda, homar, seminte de floarea soarelui, coriandru,etc.

 

Doar pentru cei afectati de aceasta boala

aceste informatii au importanta si aveti aici link-ul unui index alimentar sa va ajutati. http://dieta.romedic.ro/alimente/

 

Agentii chelatori sunt recomandati chiar si persoanelor diagnosticate cu boala Wilson, (aici nu vorbim de purtatorii genei, vorbim de cei ai caror parinti au gena respectiva si mai devreme sau mai tarziu vor face aceasta boala) dar care nu manifesta inca semne si simptome ale bolii. Tratamentul ajuta in prevenirea deteriorarii ficatului implicit si a celorlalte organe.

 

Este bine din cand in cand sa fim atenti si la lucruri serioase si sa nu ne batem joc de viata noastra.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE