"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Daca ai obiceiul sa arunci cojile de oua, afla ca dupa ce vei citi asta nu vei mai proceda la fel!

Coaja de ou este benefica sanatatii gradinii tale, mai ales datorita calciului pe care il poate oferi solului.

Nu este un secret ca ouale, bogate in proteine, vitamine si minerale ( suficiente pentru a creste un pui de gaina dintr-o singura celula) reprezinta una dintre alimentele cele mai bogate in nutrienti. In general, o persoana obisnuita consuma aproximativ 150-200 de oua anual. Acum intreaba-te: ” ce se intampla cu cojile de ou?”

PUBLICITATE

Coaja de ou contine aproximativ 96% carbonat de calciu ( CaCO3 ), cristale care sunt inchegate impreuna de proteine. Metodele comerciale comune de utilizare a cojilor de oua includ : fertilizarea sau hranirea animalelor pentru sursa de calciu, insa intr-o situatie obisnuita ajung in cosul de gunoi. Daca faci parte din ultimul grup, continua sa citesti si descopera 6 intrebuintari creative ale cojilor de ou, care vor aduce un beneficiu gradinii tale.

nu mai arunca cojile de oua

1. Fertilizator

Cojile de oua sunt grozave pentru a adauga necesarul de calciu ingrasamantului. Datorita faptului ca suprafata lor este foarte mare in raport cu volumul, ele se descompun rapid. Nu te ingrijora pentru sterilizat sau maruntit. Doar arunca-le pe pamant sau in gradina si acestea se vor descompune si vor actiona. Poti incorpora coaja de ou direct la radacina rasadurilor, primavara.

In lunile de iarna, imprastie cojile pe solul pe care primavara urmeaza sa plantezi rasadurile. Cand pamantul se va incalzi, poti amesteca cojile in sol. Daca ideea de a avea pamantul acoperit de coji de ou in timpul iernii nu iti surade, poti pastra cojile pana cand incepe sezonul de plantat.

In vreme ce calciul este considerat un nutrient secundar pentru plante, gradina ta se va bucura de mineralele primite, mai ales daca ai cultivat rosii ori ardei, avand in vedere ca aceste plante sunt cele care pot fi afectate de deficit de calciu.


2. Sunt utile pentru indepartarea molustelor

Daca ai probleme cu melcii in gradina ta, incearca sa imprastii coji de oua zdrobite in jurul plantelor, in zonele unde micilor vietuitoare alunecoase le place sa ia masa. Marginile ascutite ale cojilor vor bloca accesul molustelor pentru ca partea sensibila a trupului lor va

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE