"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

19 − 14 =

two + seven =

Un articol de Petrut

loading...

Pe ce este cladita oare onestitatea? Sa fii cinstit este o chestiune dictata de imprejurari, sau o virtute interioara caracteristica? De multe ori ne pripim sa tragem concluzii despre oamenii pe care ii intalnim pe baza felului in care arata si a contextului in care ne aflam.

Prejudecatile ne fac sa ne inselam deseori in privinta oamenilor, sa avem incredere in escroci si sa ocolim persoanele bine-intentionate.

un experiment social inedit

 


Imaginea pe care ne-o formam despre oamenii pe care ii intalnim pentru prima oara este bazata pe aparente, iar aparentele inseala.

Johal, regizorul si protagonistul videoclipului de pe YouTube pe care ti-l prezentam in continuare, a decis sa faca un experiment social despre onestitate. Rezultatele sunt foarte interesante si surprinzatoare.

Barbatul s-a prefacut ca este orb si, tinand in mana un bilet de loterie castigator, s-a indreptat la intamplare catre trecatorii de pe strada si le-a cerut sa-i spuna daca lozul e sau nu victorios.

Johal a abordat persoane din cat mai multe categorii sociale pentru a verifica si compara reactiile.

Le-a solicitat ajutorul atat oamenilor bine imbracati, cat si celor cu haine mai ponosite. Astfel a reusit sa testeze daca si in ce fel mijloacele materiale si clasa persoanelor intalnire influenteaza raspunsul primit.


Iata ce a descoperit!

Urmareste videoclipul si spune-ne daca te asteptai la asemenea rezultate.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.