"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Traim o perioada a miturilor! Se vorbeste despre mitul proteinelor, al fierului, al vitaminei B12, al calciului, al antioxidantilor, al vitaminei A etc.
Vorbind despre calciu, inca se recomanda laptele si produsele lactate, adesea in cantitati mari, pentru a asigura, rezerva acestuia in organism.

Aceasta credinta este rezultatul publicitatii agresive, care timp de decenii ne-a “informat” cu succes despre cat de bune sunt laptele si produsele lactate pentru sanatatea noastra. Oamenii au fost „ajutati” sa isi insuseasca ideea potrivit careia daca un pahar cu lapte pe zi este bun, atunci trei sau patru pahare trebuie sa fie si mai bune!

consumul de lapte este un mit

Nu este nimic rau in a bea lapte de la natere si pana la varsta de doi ani. Cu singura conditie ca laptele sa fie lapte matern, adica proaspat, neprelucrat si natural. Viitoarea mama ar trebui sa adopte o dieta compusa din alimente crude, bogate in substante nutritive si cu valoare energetica ridicata, inaintea perioadei de sarcina si pe toata durata acesteia.

PUBLICITATE

Cu toate acestea se manifesta tendinta de a nu mai alapta sugarii. Multi dintre copii sunt trecuti pe lapte de vaca sau pe formule artificiale, care sunt de aproape douazeci de ori mai concentrate decat laptele de vaca.

Laptele de vaca este pentru vaci, este bogat in proteine, minerale si grasimi, o conditie necesara pentru ca viteii sa creasca in greutate intr-un an intre 136 si 226 de kilograme.

Este inutil sa spunem ca bebelusii nu cresc in acelasi ritm.

Laptele de vaca are un continut de proteine de cel putin patru ori mai mare si o concentratie de minerale de peste sase ori mai mare decat laptele uman.

Un lapte atat de concentrat este foarte greu de digerat de bebelusi. Cantitatea de enzime produse de organismul uman pentru digerarea produselor lactate este mult mai mica decat cea produsa de organismul vacii. In lipsa enzimelor necesare, bebelusii vor avea probleme digestive si secretii excesive de mucus la nivelul sinusurilor, plamanilor, creierului si urechilor. Numeroase forme de alergie sunt rezultatul consumului excesiv de lapte de vaca.

Adultii nu pot digera deloc laptele, astfel incat vor dezvolta probleme inflamatorii pe masura ce vor inainta in varsta. Laptele de vaca este foarte sarac in acizi grasi esentiali, care

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE