"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu – Consultant Nutritie

Leguminoasele (mazare, linte, fasole, naut) si cerealele sunt alimente inactive.

Desi toate soiurile de leguminoase sunt bogate in proteine, iar cerealele contin amidon, ambele formeaza compusi acizi si solicita organismului un consum mai mare de energie pentru digestie, asimilare si eliminare, in comparatie cu energia pe care i-o pot aduce.

De ce hranim totusi animalele din gospodarie cu aceste produse? Pentru ca vrem sa le ingrasam. Animalele salbatice, de exemplu, nu mananca niciodata o asemenea hrana. Daca ar face-o, s-ar transforma in animale lenese si vulnerabile, devenind o prada usoara pentru exemplarele mai robuste.

ce reprezinta legumele si fructele pentru organism

Aceste alimente au un efect similar si asupra organismului uman…..

Leguminoasele si cerealele uscate, de toate soiurile, sunt extrem de concentrate, prelungind timpul de digestie si ingreunand procesul digestiv. Inhibitorii enzimatici continuti afecteaza actiunea enzimelor din organism.

PUBLICITATE

Daca ne dorim cu adevarat sa dobandim energie, vitalitate si sa permitem regenerarea organismului, este bine sa evitam leguminoasele si cerealele neincoltite.

Daca totusi dorim sa consumam leguminoase si cereale, este recomandat sa o facem doar in anotimpul rece si niciodata asociindu-le, fiindca ar insemna sa combinam proteine si amidon la o singura masa. Combinarea lor va irita si mai mult organismul, din cauza proceselor de fermentare şi putrefactie.

Exemplu de combinatii incorecte: leguminoase cu paine (de orice fel).

Combinatii corecte: leguminoase cu salata de legume crude sau paine/cereale cu salata de legume crude.

Sanatate inseamna energie, iar energia isi are originea in viata, nu in moarte. Pe masura ce vom consuma alimente „vii” (hrana vie), vom constata efectele pe care le au leguminoasele si cerealele asupra nivelului energetic si agilitatii organismului nostru.

Este bine sa cautam dincolo de limitarile impuse si de ideile referitoare la nutritie, care ne-au fost inoculate prin educatie sau de spatiul cultural caruia ii apartinem, fiindca numai astfel vom descoperi varietatea produse nutritive pe care ni le pune la dispoziţie natura.

Clima are un puternic impact, in special in zonele unde exista diferente mari de temperatura intre anotimpuri. In timpul verii, care este mai acida, organismul uman are nevoie de alimente preponderent alcaline – fructe si legume in stare cruda. In timpul iernii, care este alcalina, oamenii simt nevoia de alimente mai acide, de tipul

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!