"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

 

Limba geografica este o afectiune a limbii care se manifesta prin apatitia pe limba (in special pe partile laterale si pe varf) a unor zone depapilate (adica in acele zone papilele gustative fie sunt mult mai rare, fie lipsesc cu desavarsire) care se prezinta sub forma unor zone rosii, avand contur neregulat, de aici vine si denumirea “populara” de Limba geografica, ea fiind numita in termen stiintific glosita.

 

Ca sa fim intelesi de la inceput: nu exista tratament medicamentos pentru aceasta conditie de sanatate si afectiunea nu este asa de cunoscuta, de aceea am decis publicarea acestui articol.

 

iata cum tratezi afectiunile limbii

 

 

Datorita faptului ca in urma unor cercetari s-a observat ca aceasta afectiune apare in general la persoanele care au o anumita forma de psoriazis, s-a presupus ca ar fi o forma de psoriazis bucal.

PUBLICITATE

 

Afectiunea nu este contagioasa si disparitia ei poate fi spontana, sau dupa o perioada mai scurta sau mai lunga de timp, dar poate reveni uneori dupa ani sau dupa cateva luni.

 

Singurele metode de tratare ale acestei afectiuni sunt: evitarea alimentelor iritante (nu sunt aceleasi la toti cei afectati) si intensificarea consumului de alimente bogate in Vitamina B si Zinc.

 

Se mai pot utiliza pentru calmarea starii de iritatie si usturime unele remedii naturale cum ar fi:

 

– menta – se face un ceai pe care-l beti;

 

– uleiuri (de susan sau de cocos)- se clateste gura timp de 8-10 minute) fiind preferabil sa faceti aceasta gargara inainte de a manca sau a bea ceva ;

 

– glicerina vegetala Bio (se foloseste un tampon de tifon si se unge limba cu ea) dupa o perioada de 10 minute va clatiti cu putina apa.

 

– gel de aloe vera care se extrage direct din planta si se unge limba cu el. Lasati cateva minute apoi va clatiti gura (se repeta de 2-3 ori pe zi).

 

S-a mai observat ca favorizant in aparitia acestei afectiuni si lipsa unor minerale si vitamine din alimentatia persoanei afectate si in special carenta de Zinc si Vitamina B.

 

Pentru a rezolva aceasta carenta ar fi indicat sa incepeti a va modificati dieta si sa consumati mai multe alimente care contin Zinc

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE