"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu – Consultant nutritie

 

Fructele de fasole verde sunt bogate in proteine, carbohidrati si vitamine, de aceea sunt folosite inca din antichitate in tratamentul diabetului.

 

Diabetul este o afectiune strans legata de dieta alimentara, care apare ca urmare a unui consum excesiv de amidon si zahar concentrat (fainoase, dulciuri procesate) si este agravata de consumul de proteina de origine animala, in special de carne.

 

Diabetul nu este o boala ereditara. In schimb, poate sa fie provocata de obiceiul ereditar de a consuma cantitati excesive de carbohidrati concentrati. Alimentatia bebelusilor, bazata pe laptele praf, pasteurizat sau fiert, cu adaos de zahar, este un factor major care contribuie la aparitia diabetului, in special la copii si adolescenti, dar si la adulti.

 

sucul de fasole verde trateaza diabetul

 

 

De-a lungul timpului s-a acceptat tacit, dar categoric, faptul ca injectiile cu insulina asigura o vindecare a acestei afectiuni.
Insulina este o substanta pe care o secreta pancreasul, pentru a permite organismului sa utilizeze intr-un mod adecvat zaharul natural (si nu cel de fabricatie), sa il transforme in glucoza si sa sustina utilizarea acesteia drept combustibil al organismului.

 

Cum apare diabetul?

 

Organismul nu poate sa foloseasca in mod constructiv decat zaharul natural, organic, vital, pe care il furnizeaza din abundenta fructele si legumele.

PUBLICITATE

 

Ca urmare, nu poate utiliza amidonul sau zaharul fabricat/prelucrat. Trebuie sa le transforme intai in zahar “primar”.

 

Amidonul este un produs anorganic, iar zaharurile care rezulta din transformarea lui sunt, de asemenea, anorganice. Elementele anorganice nu au vitalitate enzimatica.

 

Ca urmare, pancreasul depune un efort excesiv in acest proces de conversie, obtinand in schimb produsi fara viata, care nu absolut nicio calitate regenerativa sau constructiva.

 

Astfel se concretizeaza aparitia diabetului.

 

Faptul ca la persoanele diabetice se acumuleaza cantitati excesive de tesut adipos este rezultatul stimulului anorganic fals, si anume insulina, care nu numai ca nu arde reziduurile, dar ajuta, practic, la acumularea lor.

 

Datorita continutului de vitamine si minerale, fasolea verde are si proprietati usor diuretice, care favorizeaza eliminarea toxinelor.

 

In cazul persoanelor care sufera de diabet, anumite sucuri naturale, consumate in cantitate de minim doi litri pe zi, in afara a 500 ml de suc de morcovi si spanac, au efecte mai mult decat benefice.

 

S-a constatat ca fasolea verde si varza de Bruxelles, transformate in suc, contin elemente care ii furnizeaza organismului toate ingredientele necesare pentru insulina naturala, destinata contributiei pancreasului la procesele de digestie din organism.

 

Iata cateva exemple de sucuri care pot fi consumate zilnic, in orice combinatie:

 

– Suc de fasole verde;

 

– Suc de morcovi, fasole verde;

 

– Suc de morcovi, salata verde, fasole verde, varza de Bruxelles;

 

– Suc de morcovi, salata verde, fasole verde;

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...