"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

A devenit o practica in randul tinerilor, mai ales, piercing-ul pentru ureche, nas, buze, buric, limba etc. Problema care se pune este cine realizeaza perforarea partii unde va fi introdus cercelul mult dorit sau o bijuterie.

 

Adesea, piercing-ul este facut intr-un colt al unei bijuterii, cu un pistol nu intotdeauna dezinfectat de catre o vanzatoare abia initiata in arta gauritului si gata de a da sfaturi mai putin adaptate situatiilor actuale.

 

ce s-a intamplat dupa ce si-a pus piercing

 

 

V-ati decis sa fiti la moda si ati ales urechea. Abia ati iesit din salonul recomandat de un prieten si incep durerile, apoi incet incet vedeti ca locul cu pricina se inroseste si se umfla.

 

Cum e normal, va panicati si nu stiti ce sa faceti. Suntem aici, ca sa va dam cateva sfaturi, fara sa ne substituim specialistilor in domeniu.

 

Lobul urechii umflat, rosu, mancarimi

 

Daca materialul din care este realizat piercingul nu este otelul/titanul/aurul, va puteti confrunta cu o alergie, desi este rar intalnita. Probabil produsul de dezinfectare este de vina. De aceea, timp de doua zile nu folositi decat serum fiziologic. In caz de nu simtiti nici o ameliorare, nu asteptati, mergeti la cel care v-a perforat urechea sau la doctor.

PUBLICITATE

 

Infectie

 

Cand va doare urechea si observati o rana in locul piercingului din care se scurge un lichid galbui, a nu se confunda cu puroiul limfatic, o substanta alba limpede secretata de corp ca sa ajute la cicatrizare, folositi de doua ori pe zi o solutie antiseptica, timp de 15 zile, apoi o data/zi.

 

Sa nu scoateti cerceii fara avizul medicului, deoarece gaurile se vor astupa foarte repede peste infectie, imprastiindu-se. De retinut ca cicatrizarea dureaza circa 21 de zile.

 

Cheloid format in jurul gaurii

 

Adica o excrescenta a pielii in zona de cicatrizare, o reactie in principiu fara complicatii la nivel de organism. Uneori, survin durerea si mancarimile.
Mergeti la cel care v-a facut piercingul sa vada despre ce este vorba, daca nu, tamponati de 3 ori/zi, 5 minute, formatiunea fibroasa cu compresa sterila inmuiata intr-o solutie preparata dintr-un pahar de apa fiarta in care ati dizolvat o lingura de sare. Bineinteles, lasata sa se raceasca in frigider.

 

Pentru rezultate mai bune, puteti adauga o aspirina in solutie.

 

Daca

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE