"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Ai primit rezultatele analizelor, iar nivelul colesterolului total este mare! Asculti panicat ce-ti spune doctorul despre colesterolul „rau” LDL, a carui valoare trebuie sa scada imediat!

colesterolul este noua minciuna a planetei

Medicul iti propune imediat sa treci pe statine. Si stii de ce? Pentru ca acest tip de tratament este pentru toata viata, in fiecare luna. Industria farmaceutica castiga enorm exploatand teama oamenilor de a nu muri subit din cauza imaginilor apocaliptice sugerate de un colesterol crescut. 

Atunci cand iei statine colesterolul scade intr-adevar, dar efectele secundare genereaza multe alte probleme, de la alterari ale memoriei pana la diabet si de la dureri de cap pana la somnolenta si chiar cancer.

PUBLICITATE

Sau poate un supliment care scade colesterolul ar fi mai bun? Poate daca nu mai mananci oua si grasimi saturate se va rezolva totul?

Acest scenariu este trait de marea majoritate a populatiei!

Valorile colesterolului dezvaluie de fapt o realitate diferita de cea pe care ai auzit-o de la medicul tau.

Hai sa vedem ce se intampla, de fapt!


Ce este colesterolul?

Colesterolul este cea mai comuna substanta antiinflamatoare lipidica pe care o foloseste organismul. Cand un tesut devine acid, cand se inflameaza, ficatul va produce mai mult colesterol pentru a combate inflamatia 

Asta inseamna ca incep sa creasca nivelurile colesterolului din sange. Mineralele incep sa formeze legaturi, dand astfel nastere unor calculi, care se manifesta sub forma pietrelor la rinichi, a ciocurilor osoase s.a.m.d.

Colesterolul este sintetizat pentru a fi utilizat de peretii membranei celulare in producerea steroizilor si cu scop antiinflamator.

Daca pe peretii vaselor sanguine sau in tesuturi se acumuleaza colesterol, ce ne spune acest lucru?. Inseamna ca in organism s-a instalat o congestie.

Ce sunt lipidele?

Lipidele sunt substante apartinand unui grup de grasimi sau de substante asemanatoare, insolubile in apa, dar solubile in solventi ai grasimilor – alcool, eter si cloroform.

Lipidele cuprind: esteri de acizi grasi si glicerol; fosfolipide, cerebrozide si steroli – colesterol, ergosterol.

O mare parte a peretelui membranei celulare este formata din colesterol.

Glandele suprarenale utilizeaza colesterol pentru a produce steroizi de tip cortical (corticosteroizi), care sunt, partal, antiinflamatoarele organismului.

Din ce cauza se produc acumulari de colesterol pe peretii vaselor sanguine si in alte ţesuturi din organism?  

Aceasta acumulare este

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!