"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai periculoase afectiuni ale societatii moderne, avand drept cauze principale privarea de somn, gradul crescut de stres, obezitate, fumat, respectiv excesul de sare si alcool.

 

Imbunatatirea stilului de viata este un aspect deosebit de important in tratamentul tensiunii marite. Ducerea unei vieti sanatoase te ajuta sa previi, sa intarzii sau sa reduci nevoia de tratamente medicamentoase pentru reglarea tensiunii.

 

Hipertensiunea arteriala este o boala foarte frecventa in SUA, dar si in tarile occidentale si chiar si la noi in tara. Iata care sunt principalii factori de risc:

 

scapa simplu de tensiunea arteriala

 

 

• Fumatul

 

• Somnul insuficient

 

• Consumul de alcool

 

• Obezitatea

 

• Consumul crescut de alimente grase sau acide

 

• Stresul accentuat

 

Daca ai in istoricul familiei cazuri de hipertensiune arteriala, este foarte important sa iti masori tensiunea si sa tii o evidenta a valorilor masurate pentru a preintampina eventualele probleme si, in cazul in care ele apar, sa poti interveni cat mai din vreme.

 

De curand, Lu Hun Sen, medic si terapeut sportiv pentru clubul de fotbal Spartak Moscova, a dezvaluit un secret desprins din medicina traditionala chineza.

 

Punctul 1-2

 

Linia care porneste dinspre partea posterioara a cartilajului urechii si se opreste la imbinatia gatului cu sternul poarta denumirea de linia yet. Aceasta linie trebuie stimulata fara aplicarea de forta. Trebuie atinsa usor cu varful degetelor pe toata lungimea ei de aprox. 10 ori de fiecare parte a gatului.

 

Punctul 3

 

Aceasta linie porneste din dreptul fetei de la inaltimea lobului urechii si se opreste in dreptul nasului.

 

Se recomanda sa masezi aceasta linie de ambele parti cu varfurile degetelor. Din nou, foloseste miscari blande, dar apasa suficient cat sa existe o mica presiune.

 

Stimularea acestor linii cu degetele regleaza tensiunea arteriala, este un fapt dovedit. Masarea lor coboara tensiunea si, in plus, sprijina circulatia sangelui si previne aparitia problemelor legate de tensiune.

 

Pentru o terapie complementara, nu ezita sa folosesti si produse naturiste. Coroborand remediile naturiste cu aceasta tehnica de reflexoterapie / terapie prin masaj vei putea reduce sau elimina complet nevoia de a lua medicamente farmaceutice toxice.

 

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.