"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Supermarketurile sunt intestate cu produse indispensabile traiului zilnic, dar si cu multe obiecte inutile. Pentru a avea o viziune clara asupra lucrurior de care avem neaparat nevoie si ca sa economisim bani, vom intocmi o lista precisa.

Rezultatele studiului Yahoo Finance privind hrana sanatoasa necesara unei familii compuse din patru persoane indica suma de aproximativ 116 euro pe saptamana (in familiile care fac economie) si 258 euro (in famillile chletuitoare).

nu mai cumpara asta din supermarket

Unele persoane folosesc metoda promotiilor/a reducerilor in speranta ca vor scoate bani putini din punga.Testele au demonstrat ca in multe cazuri chiar acestea sfarsesc prin a depasi cheltuielile, cumparand multe chestii inutile.

PUBLICITATE

In cele ce urmeaza, va sugeram ce sa faceti ca sa evitati anumite cumparaturi din hipermarketuri, in ideea expusa mai inainte de a nu risipi banii aiurea.

Astfel, incercati sa nu achizitionati:

Sosuri

Sosul gata preparat contine adesea peste 12 ingrediente, fiecare cu cel putin 120 de calorii. Nimic mai simplu decat sa-l pregatiti acasa, ca bunicile de pe vremuri nu mai stiau ce-i ala un kipermarket, cu doar 3 ingrediente si in mod cert gustul va fi mult mai bun.


Felicitari

Exista alternative care nu costa aproape nimic. Numeroase siteu-ri/magazine speciale va propun pachete de 50 de felicitari si plicuri, de exemplu, pe care le puteti personaliza dupa propriul gust, indiferent de ocazie. Sau sa le confectionati singuri, dand frau liber imaginatiei. Veti economisi binisor in acest fel, numai sa nu fiti comozi si sa va faceti timp.

Mirodenii

Scortisoara sau pudra de usturoi sunt la suprapret intr-un supermarket. Plus ca Asociatiile de consumatori au testat gustul mirodeniilor scumpe din supermarket, comparandu-l cu versiuni foarte ieftine, folosind orbi ca voluntari. Majoritatea nu puteau face diferenta.Optati atunci pentru magazinele bio unde sunt vandute vrac si cumparati cantitati mici ca sa le pastrati mai bine.

Buchete de flori

Multe sunt mai putin proaspete si de aceea se vor usca rapid. Cu muta verdeata in jurul lor, pot crea iluzia ca sunt formidabile. Nu inseamna ca trebuie ocolite toate buchetele de flori, ci sa fiti atenti ce alegeti.

Confetii, baloane, lumanari si alte lucruri pentru pregatirea unei serate

Alegeti angrourile, fiindca ofera dicounturi. Gasiti in aceste magazine tot ce aveti nevoie: lumanari, fete de masa, pahare, baloane cu helium, la preturi

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!