"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Parintii au multe ritualuri legate de copiii lor, iar multi pastreaza ca amintire primul dinte de lapte al odraslelor.Iata mai jos un motiv in plus ca sa nu arunci aceasta „amintire”.

 

Potrivit rezultatelor unor cercetari recente, dintii de lapte contin material genetic deosebit de pretios, care poate fi folosit la nevoie pentru vindecarea de unele boli, chiar si dintre cele foarte grave!

 

De ce? Pentru ca dintii de lapte contin celule stem!

 

Aceste celule pot regenera neuronii, tesuturile osoase, tesuturile cartilaginoase, precum si o serie de celule ale muschiului cardiac.

 

Stiinta moderna permite in prezent folosirea acestor celule in scopul recuperarii complete a organismului in urma imbolnavirilor la orice etapa a vietii.

 

Ultimele descoperiri stiintifice atesta faptul ca celulele stem prelevate la varsta copilariei fragede pot fi folosite pentru vindecarea leucemiei si a bolii Hodkin.

 

Inainte, aceste boli puteau fi adresate doar prin transplanturi de maduva osoase si de alte tesuturi.

 

Pentru conservarea adecvata a celulelor stem, primul dinte de lapte al copilului trebuie congelat in conditii speciale in interval de maximum 48 de ore de la caderea sau scoaterea acestuia.

PUBLICITATE

 

In Romania, dar si in multe alte tari ale lumii, exista banci de sange, de tesut ombilical si de celule stem la care poti apela pentru conservarea inclusiv a acestor molari de lapte. In caz de imbolnavire, sanatatea copilului este astfel usor recuperabila prin intermediul noilor tehnologii medicale.

 

Si nu este neaparata nevoie sa pastrezi si alte mostre de tesut. Primul dinte de lapte este suficient. Cine stie, poate mai tarziu aceasta decizie va ajunge sa-i salveze viata!

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE