"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Recent, am gasit pe internet, diferite articole sau informatii conform carora, consumul apei din recipiente de cupru este unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri existente.De ce? Hai sa descoperim impreuna secretul!

 

afla de ce bea apa din cana de cupru

 

 

Inca din antichitate aceasta practica era utilizata atat de egipteni, dar si de hindusi. Se spunea ca pastrarea apei in recipiente de cupru facea apa pura si o mentinea mai proaspata, pentru mai mult timp.

 

Iata ca in ziua de azi, in urma cercetarilor efectuate asupra acestui obicei, se para ca acest lucru este perfect adevarat

 

Consumul controlat de cupru are un efect de stimulare asupra creierului.

 

Acuitatea cognitiva si ascutimea se bazeaza pe sinapsele de la nivelul creierului, care se produc la o anumita viteza. Deoarece cuprul stimuleaza producerea invelisiului de mielina, care se ocupa de activarea sinapselor, consumul apei dintr-un recipient de cupru iti va face creierul mai ascutit.

 

Numeroase persoane considera ca insusi purtatul unor obiecte din cupru reduce durerile articulare. Acest lucru pare sa fie eficient atunci cand cuprul oxideaza si devine verde!

PUBLICITATE

 

Chiar si mancatul din vase de cupru este unul foarte benefic sanatatii, intrucat este imbunatatita digestia si este favorizata eliminarea microorganismelor daunatoare din stomac.

 

Aceasta practica are influente pozitive inclusiv in cazul disfunctiilor tiroidiene dar si in cazul problemelor cardiovasculare.

 

Cuprul este eficient si in ceea ce priveste producerea melatoninei, care are un efect direct asupra foliculilor capilari si cresterii parului. In mod similar, efectele cuprului asupra melatoninei ajuta la sanatatea pielii, producand colagen.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturatechipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...