"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mladinoiu

De cand m-am nascut am fost predispusa spre reverie si marturisesc ca mi-a prins bine, cu toate ca necazurile mai mari sau mai mici nu m-au ocolit de-a lungul vietii.

PUBLICITATE

In ochii unora, paream desprinsa de realitate, altii mi-au inteles starea de spirit, punand-o pe seama faptului ca eram o fire foarte romantica (dar pamanteana).

PUBLICITATE

As vrea sa ma intalnesc cu cei care mi-au judecat practica de tip meditativ, neproductiva in viziunea lor, si sa le spun: stiti, studiile dovedesc ca a visa cu ochii deschisi inseamna a-ti stimula imaginatia, a-ti rezolva diverse probleme, a-ti mentine creierul sanatos, plus multe altele.
Ii inlocuiesc cu voi, cititorii mei, implicit ai comunitatii “secretele”, si va dau cateva explicatii legate de importanta reveriei pentru sanatate.

Pornim la drum!

PUBLICITATE

viseaza cu ochii deschisi si vei fi mai sanatos

PUBLICITATE


Visarea cu ochii deschisi stimuleaza imaginatia

PUBLICITATE

Potrivit psihologilor (de care eu habar nu aveam in copilarie, cand ieseam pe prispa din fata casei, seara tarziu spre noapte), contemplarea cerului plin de stele si a lunii iti dezvolta imaginatia, te face mai creativ.

PUBLICITATE

Simt nevoia sa invoc si cercetarile din domeniul neurostiintei, dovedind ca artistii, indiferent de domeniul in care profeseaza, sunt mai des subiectii acestui gen de visare cu ochii deschisi.

A fi uneori “cu capul in nori” (nu patologic) implica cresterea activitatii cerebrale, vi se ofera posibilitatea de a explora constient universul creativitatii in timp ce visati.

PUBLICITATE

Ajuta la rezolvarea cu usurinta a diverselor probleme

PUBLICITATE

Cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea din Columbia Britanica care au demonstrat ca pe durata visatului cu ochii deschisi, anumite parti ale creierului intra in legatura cu mecanisme complexe de solutionare a unor probleme.

Creierul pare ca intra in lentoare, insa el devine mult mai activ decat atunci cand ne concentram asupra unei sarcini obisnuite.

PUBLICITATE

Imbunatateste somnul

PUBLICITATE

Decodand visarea, veti putea adormi mai usor seara. Dr. Jerome R. Singer, profesor emerit la Universitatea Yale, pionier al cercetarii in materie, crede ca “oamenii viseaza cu ochii deschisi in timpul zilei, inainte de a adormi.” Si ca “exista o continuitate intre visele acestea si cele din timpul somnului”.

Asa ca daca aveti probleme cu somnul s-ar putea sa fie pentru ca visarea este prea limitata: ori va ganditi la serviciu ori intrati in detaliile unui preparat sau incercati sa rezolvati

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]