"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu – Consultant nutritie

Victor Hugo spunea ca oamenii nu pot dobandi ceva ce nu inteleg. Pentru a aplica aceasta regula in cazul obezitatii, trebuie sa intelegem care sunt cauzele.

Am facut o lista cu cateva obiceiuri , care sunt in mare masura responsabile pentru acumularea de grasime.

Daca le veti elimina, veti fi placut surprinsi de rezultate, va veti aminti vag de persoana supraponderala care erati odata.

iata cum poti ajunge obez

1. Obiceiul de a manca repede, fara a mesteca bine mancarea – este cauza unei proaste digestii si a formarii straturilor de grasime in corp. Apa se mesteca si mancarea se bea, mestecati de cel putin douzeci de ori.

2. Bautul lichidelor in timpul mesei – cauzeaza disfunctia sistemului digestiv si hormonal. Atunci cand bem in timpul mesei, chiar si apa ingrasa, pentru ca dilueaza sucul gastric responsabil de digestie. Beti apa cu cel putin o jumatate de ora inainte de masa si o ora, o ora si jumatate dupa. Beti cel putin 30 ml-50ml apa pe kg corp in fiecare zi.

PUBLICITATE

3. Consumul de alimente dulci coapte in cuptor – duce la blocarea cu amidon a peretilor absorbanti ai tractului digestiv si contribuie la producerea de mucus. Este mai bine sa mancati fructe, fructe uscate, seminte (in cantitate moderata).

4. Obiceiul de a manca ceva frecvent (asa numita “rontaiala”) sau mestecatul continuu – pune prea mult stres asupra activitatii anumitor sisteme si organe, le retine de la activitati importante din organism. Imediat ce introducem ceva in gura, limba (organ gustativ) transmite un semnal creierului si se declanseaza toate mecanismele, printre care si cel de aparare a organismului (limba nu transmite informatii complete despre ce a patruns in gura). In aceasta situatie, leucocitele trebuie sa isi lase deoparte sarcina de a curata organismul si se strang in jurul stomacului, unde asteapta continutul din gura. Asta se intampla pentru fiecare portie de mancare. Este o explicatie a faptului ca in cazul unor epidemii, primii care se imbolnavesc sunt oamenii care mananca tot timpul. O alta problema este slabirea enzimelor digestive, care inseamna digestie incompleta. Guma de mestecat are acest efect.

5. Combinarea incorecta a alimentelor – digestie dificila, precum si slabirea mecanismelor de digestie. Fiecare aliment are nevoie de anumite enzime digestive. Din aceasta cauza, unele alimente ajung sa putrezeasca

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE