"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Sosirea anotimpului cald inseamna si un moment prielnic sa ne scoatem rufele spalate afara la uscat, pe franghie.

In plus, facem economie la energie, renuntand pana la toamna la uscatorul special de rufe.

asa poti usca mai repede rufele

In aer liber, hainele sunt mai proaspete si le vom purta cu multa placere. Ar fi pacat sa nu profitam de aceasta metoda pentru o uscare naturala a rufelor noastre.


Iata cateva trucuri in acest sens!

– Folositi otet alb in timpul clatirii!

Adesea, femeile spun ca uscand rufele afara, acestea devin mai aspre. Daca este asa, adaugati o jumatate de pahar de otet alb in masina de spalat, in cuva de clatire. Hainele vor fi catifelate. Sa nu va fie teama de miros, deoarece dispare in timpul uscarii.

– Agatati tricourile/bluzele/camasile dinspre partea de jos si nu de la umeri!

Punand carlige la umeri, nu faceti decat sa deformati tricourile sau camasile. Ati observat ca apar ciocuri ciudate (ca de rata) pe umeri, foarte greu de reparat cand imbracamintea respectiva s-a uscat. (Sfatul este pentru femeile fara experienta).

– Folositi doua carlige si atarnati-le cu capul in jos. Marturisesc faptul ca si asa riscam sa le dam diferite forme. Recomandata ar fi uscarea pe umerase potrivite, mai ales la hainutele foarte fine.

PUBLICITATE

Eu am folosit si uscarea (partiala) a puloverelor in sacosa plasa, ca sa nu se lungeasca prea tare, in cazul spalarii lor la mana si stoarse usor.
Nu inghesuiti rufele pe sfoara!

– Rezistati tentatiei de a supraincarca masina, spaland si ce nu trebuie spalat. Puteti strica aparatul si nici loc pe sfoara nu mai aveti. Daca inghesuiti rufele, se vor usca foarte greu, sarma se va curba, ba chiar se va rupe si le veti descoperi pe jos, luand-o de la capat cu spalatul. Lasati distanta intre ele, se vor usca uniform.

– Reimprospatati imbracamintea intre doua spalari!

Ati purtat o anumita haina doar o zi. Nu cred ca s-a murdarit asa de tare, incat sa o puneti imediat in masina. Scoateti-o afara pe sarma, lasati-o timp de o ora-doua pentru a se aerisi.

Uscarea hainelor, a cearsafurilor, paturilor etc., afara la aer curat, este o treaba usoara, eficace si placuta. Veti avea in casa odata cu strangerea lor de pe franghie o infuzie

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE