"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Sunt sigur ca nu doar o data v-ati pus intrebarea: Oare de ce am o cicatrice pe umarul stang stiind foarte bine ca nu m-am ranit in copilarie in acea zona?

Raspunsul il veti gasi in randurile de mai jos!

ce semnifica aceste cicatrici

Cicatricea mica (sau mare dupa caz) si rotunda de pe partea superioara a bratului stang este cicatricea ramasa de la vaccinul antivariola.

Da! Ati citit bine…

Inainte de 1970 , acest vaccin era unul comun. Se folosea virusul viu, cu scopul de a declansa un raspuns imun, care sa protejeze oamenii de virusul periculos de variola, care cauza varsatul de vant.

Dupa vaccinare, pielea din zona vaccinata se vindeca in cateva saptamani. La final, ramanea o cicatrice mai mica sau mai mare, in functie de organism.

Pentru ca vaccinul sa fie facut, un ac bifurcat era bagat in solutia “vaccinia”, iar bratul persoanei in cauza era ciupit de mai multe ori. O cantitate mica de vaccin era pusa de fiecare data cand acul rupea pielea, si se formau astfel basici. Asta explica de ce cicatricile sunt atat de mari la unele persoane cu o piele mai sensibila.

Imediat dupa vaccin, se face o mica umflatura chiar in zona cu pricina, care tine 6-8 ore. Apoi, umflatura disparea iar aspectul pielii revenea la normal.

Dupa 6-8 saptamani, aparea din nou o umflatura, care semana cu o muscatura de tantar.

Ea incepea sa creasca si forma un nodul care se spargea si elimina fluide, formand o “buba”. Aceasta se vindeca in cele din urma, ramanand o cicatrice pe care persoana in cauza o poarta intreaga viata.

Variola nu mai este o boala a lumii occidentale dupa inceputul anilor 1970, asadar vaccinarea nu era necesara decat daca o persoana calatorea dintr-o tara in alta, unde virusul era inca prezent.

Virusul variola a disparut complet la nivelul populatiei in anii 1980, cand vaccinarea antivariola a fost complet oprita.

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor
pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care
duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand
trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.