"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × one =

14 + 7 =

Un articol de Ileana Mladinoiu

Fara indoiala ca dorinta sexuala figureaza printre cele mai profunde si mai puternice stari sufletesti ale omului.

A face dragoste declanseaza o formidabila reactie in lant. Stresul, oboseala si bolile dispar sub afluxul hormonilor. Impulsionat de focul dorintei, organismul isi pune in functie o serie intreaga de motoare pentru a ne trimite in “al saptelea cer”.

acesta este medicamentul miraculos

240 de milioane este estimat a fi numarul persoanelor din lume ce au zilnic un contact sexual, ceea ce reprezinta 6% din cele 3,997 miliarde de “potenti activi” cu varste cuprinse intre 15 si 65 de ani.

Sexul este bun nu doar pentru sanatate. Inseamna mai mult decat atat, are virtuti la care ne asteptam mai putin si au fost probate stiintific.

Intinereste si infrumuseteaza femeile

Potrivit studiilor unui neuropsiholog de la “Royal Edinburgh Hospital”, 3 raporturi sexuale pe saptamana au o rata de intinerire a femeii de 7-10 ani. In primul rand, dupa o partida de amor, somnul este de calitate. Apoi, sexul favorizeaza eliberarea de estrogeni de catre ovare, hormonii care faciliteaza irigarea pielii si producerea de colagen natural. Epiderma castiga mult in suplete si elasticitate, facand inutile utilizarea unor substituienti, cum ar fi botoxul sau produsele antirid.

Contribuie la o activitate cerebrala optima

Se spune ca dragostea te orbeste, iar orgasmul te face mai inteligent, cu conditia sa ai o viata sexuala echilibrata. Un studiu american realizat in timpul atingerii punctului culminant al excitatiei arata ca fluxul de sange crescut la nivelul creierului faciliteaza o mai buna oxigenare a acestuia. Nimic mai potrivit pentru imbunatatirea activitatii materiei cenusii.

Creste speranta de viata

Tara Galilor vine cu un alt studiu din care rezulta ca sunt recomandate mai multe raporturi sexuale pe saptamana, in niciun caz sub doua, pentru ca riscul de deces, legat mai ales de atacuri cerebrale ori crize cardiace, sa scada.Calmeaza durerea/alternativa antialgicilor

Acest “sport” practicat de regula in dormitor, cu cascada sa de hormoni, mai cu seama endorfinele, ne face mai rezistenti la durere, gratie proprietatii sale antialgice. Studii realizate in laborator pe rozatoare indica faptul ca efectul unui orgasm este comparabil cu inghitirea a doua aspirine.

Ne-o confirma si rezultatele cercetarii unui sexolog. In timpul orgasmului, corpul produce hormonii starii de bine, ocitocina, dopamina si endorfina, cu capacitati

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.