"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Atunci cand se vorbeste despre spanac, aceasta este asociat in general, cu eficacitatea prin continutul de fier. Am vazut cu totii desenele animate cu Popeye marinarul, care, dupa ce consuma o cutie de spanac, capata energie si forta.

 

Se pare ca spanacul nu contine mai mult fier decat alte legume. Pe langa beneficiile nenumarate pentru sanatate, ceea ce il face special este combinatia unor componente ale sale, care il transforma in aliment vital pentru intregul tract digestiv, atat pentru stomac, duoden si intestinul subtire, cat si pentru colon.

 

scapa de constipatie cu spanac

 

 

Spanacul contine o substanta numita saponina (care faciliteaza absorbtia fierului si iodului) si acid oxalic, care sunt benefice pentru functionarea tubului digestiv. Acidul oxalic este un compus foarte important, care, in stare organica stimuleaza peristaltismul intestinal (mai ales in combinatie cu calciu organic).

PUBLICITATE

 

Din nefericire, utilizarea purgativelor pentru curatarea tractului intestinal se face fara a intelege ce se petrece in realitate. Toate purgativele sau laxativele de sinteza, chimice, anorganice, actioneaza ca iritante. S-a dovedit, practic, o realitate si anume ca obiceiul de a lua laxative impune folosirea unor iritanti din ce in ce mai puternici. Rezultatul nu este nicidecum vindecarea constipatiei ci inactivitatea cronica a tesuturilor locale, a muschilor si a nervilor.

 

Mai mult decat atat, nu se asigura nici un fel de material pentru reconstructie sau regenerare. Toxinele care raman in colon pot fi reabsorbite si agraveaza situatia pe care dorim sa o rezolvam.

 

O stare de sanatate normala impune trei scaune pe zi, de aceea obisnuinta de a avea un singur scaun poate fi considerata a fi inceputul unei constipatii.

 

Consumul de spanac crud sau sub forma de suc rezolva cazuri grave de constipatie, curata eficient si ajuta nu numai la vindecarea colonului, dar si a intregului tub digestiv. Actioneaza prin mijloace naturale pentru a repara mai intai deteriorarile grave, de aceea rezultatele pot sa apara dupa sase saptamani sau chiar doua luni.

 

Ulcerele se datoreaza carentei de elemente continute in morcovi si spanacul crud.

 

Cum se consuma pentru a fi eficient?

 

Spanacul nu trebuie consumat niciodata gatit sau conservat, pentru ca isi pierde proprietatile nutritive, la caldura cristatele de acid oxalic devin anorganice si se depun sub forma de pietre la rinichi. Daca dorim sa il conservam, il putem congela. Decongelarea

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE