"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

Fotografiile ascunse in puzzle au devenit o frenezie draguta si binevenita a internetului, iar oamenii se dau in vant dupa acest tip de imagini. Daca faci parte din aceasta categorie, atunci trebuie sa iti testezi ochii cu aceasta noua ilustratie a artistului Max Knoblauch.

Undeva in aceasta imagine plina de hamsteri, exista un batran cartof singuratic, care asteapta sa fie descoperit!

tu poti gasi cartoful in acest puzzle

Imaginea este plina dintr-un capat in altul, de hamster dragalasi, desenati manual. Ei toti arata aproape la fel, iar culoarea schemei face cautarea si mai dificila. Uniformitatea generala este incalcata de cativa hamster care detin cate un lucru diferit. Exista un hamster care poarta o jacheta de baseball Mets, altul cu un nas rosu de clown, altul care are o aripa, si chiar un hamster mic cu un joben negru deasupra capsorului sau pufos. Credeai ca a gasi cartoful e simplu, dar se pare ca e mai dificil decat ti-ai inchipuit!

Daca te-ai intrebat vreodata de ce aceste tipuri de puzzle-uri sunt atat de interesante?

Pentru ca implica o joaca in cautarea cartofului, plus ca reprezinta un exercitiu nemaipomenit pentru minte. Intr-un fel, o imagine ca aceasta este o iluzie optica, iar iluziile optice sunt ineractiuni si deconectari intre ochi, creier si perceptii. Gandeste-te la ceea ce poti vedea in viata de zi cu zi, majoritatea sunt imagini evidente, si stii ceea ce vezi, fara a te gandi de doua ori.

Insa atunci cand te uiti la o astfel de imagine care are un continut ascuns, ceea ce vezi se schimba. Altfel spus, iluziile optice sunt un fel de alarme false ale creierului pentru ochi, adica ochii percep visual o imagine si trimit informatia catre creier.

PUBLICITATE

Oricum, creierul proceseaza imaginea, daca nu se potriveste cu lucrul (cartoful) pe care il cautam mental in imaginea. Exista o deconectare, si din acest motiv o persoana se poate holba la aceste tipuri de fotografii timp indelungat, fara a gasi sau fara a vedea cartoful, chiar daca este chiar in fata sa. De fapt, cand te uiti dupa cartof, iti fortezi creierul si ochii sa functioneze impreuna, intr-un fel in care nu sunt obisnuite.

Procesezi imaginea mult mai constient, bucata cu bucata, intr-o maniera mult mai atenta si metodica –

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...