"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

In unele saloane de coafura pandesc pericole nebanuite la adresa sanatatii si integritatii corpului, dintre care unele ti-ar putea chiar curma viata!

 

Aceste pericole au fost scoase la lumina de o tanara pe nume Elizabeth Smith, a carei vizita la unul din saloanele preferate, a culminat cu o internare in spital in regim de urgenta.

 

ce a patit aceasta femeie dupa ce a mers la coafor

 

 

Odata ajunsa la camera de garda, tanara a fost supusa unui examen tomografic, care a indicat o leziune severa a unei artere a gatului. Medicii i-au explicat ca leziunea arteriala i-a provocat un atac cerebral! Dar ce legatura are asta cu faptul ca clienta coaforului a primit un simplu spalat pe cap la una dintre chiuvetele salonului?!

 

Se pare ca fenomenul in cauza ar fi de fapt foarte cunoscut atat doctorilor cat si patronilor saloanelor de coafura, iar locul accidentului era deja poreclit Salonul Atac. Este deosebit de important ca scaunele din saloane sa poata fi inclinate la un unghi care sa permita sprijinirea gatului intr-o pozitie confortabila pe un suport special asezat pe marginea chiuvetei. In lipsa unui reazem suficient de mare cat sa sustina gatul la o inclinatie sigura, oricine poate deveni victima unui accident ca cel suferit de Elizabeth.

 

Materialul video de mai jos relateaza povestea tinerei, care descrie cele 8 luni de recuperare necesare si educa clientii saloanelor asupra acestui pericol destul de obscur, astfel incat asemenea incidente sa nu se mai repete. Este important sa mentionam si faptul ca dispozitivul de reclinare a scaunului trebuie sa permita o ajustare in functie de inaltimea clientului/ clientei, care influenteaza de asemenea unghiul de inclinatie a gatului.

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: sun-gazing. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.