"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Grasimile animale au fost dintotdeauna criticate si combatute de mare parte din nutritionistii care se aflau in cautarea dietei si stilului de viata perfect.

 

Cu toate astea, untura are proprietati benefice nebanuite si este unul din cele mai sanatoate produse din casele romanilor.

 

foloseste untura la prepararea mancarii

 

 

Untura este unul din cele mai intalnite produse din frigider, in special in casele acelora care au crescut un porc la curte.

 

Untura animalului este bine conservata in borcane si poate fi folosita in prepararea diferitelor feluri de mancare sau chiar prajituri.

 

Desi toata lumea ar fi tentata sa creada ca acest produs este bogat in grasimi si nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mana cereasca la casa omului.

PUBLICITATE

 

Motive pentru care e bine sa consumi untura:

 

– Dupa uleiul de masline, untura ocupa locul al doilea la capitolul grasmi monosaturate, considerate a fi cele mai sanatoate tipuri de grasimi saturate

 

– Principala grasime din untura, acidul oleic, asigura un nivel scazut de depresie

 

– Este bogata in vitamina D

 

– Regleaza productia de hormoni in organismul nostru si aduce echilibru la nivel tiroidian

 

– Grasimile gasite in untura pot preveni aparitia cancerului, in special cancerul la san

 

– Mancarea gatita cu untura are un gust delicios si te fereste de problemele cu colesterolul

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...