"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × two =

1 × four =

Un articol de Maya

 

Iti amintesti cand ti-ai cumparat accesoriile pentru copt? Formele pentru fursecuri erau toate stralucitoare si noi, vasele yena erau literalmente imaculate.

 

Uita-te la ele acum. Dupa cativa ani (sau chiar luni) de fursecuri arse, rugina si uzura generala, articolele tale de gatit nu mai sunt cum ar trebui sa fie, oricat ai fi incercat sa le cureti!

 

Dar nu le arunca! S-ar putea ca situatia sa para fara speranta, dar in loc sa cheltui bani pe accesorii noi pentru copt, de ce sa nu incerci intai unele remedii facute in casa pentru curatarea lor?

 

repara orice tigaie asa

 

In general, veti gasi trei tipuri de accesorii de copt de baza: aluminiu, otel inoxidabil si sticla (vasele yena). Vom prezenta modul in care ar trebui sa fie curatat fiecare tip de material pentru vasele sa arate ca noi.

 

OTEL INOXIDABIL

 

Vasele din otel inoxidabil sunt considerate (de multi) cele mai bune dintre cele mai bune. Dar, doar pentru ca sunt de inalta calitate si foarte rezistente nu inseamna ca nu ruginesc si nu se murdaresc ca si alte tipuri de accesorii de bucatarie.

 

Iata cateva trucuri pentru a scapa acel otel inoxidabil de petele inevitabile.O sa ai nevoie de:

 

– Apa oxigenata

 

– Praf de copt

 

– Burete

 

PASUL 1: Se presara un strat de praf de copt, apoi un strat de apa oxigenata, apoi un strat final de praf de copt.

 

PASUL 2: Se lasa la inmuiat timp de 1-2 ore.

 

PASUL 3: Se freaca petele cu buretele.

 

Este atat de simplu. In cazul in care petele nu sunt persistente, poate fi nevoie doar de o carpa sau un burete obisnuit in loc de ceva abraziv pentru indepartarea murdariei.

 

ALUMINIUL

 

Cu toate ca aluminiul este un pic mai ieftin decat produsele din otel inoxidabil, tot functioneaza extrem de bine ca metal pentru accesoriile de copt. Este, totusi, la fel de predispus (daca nu, mai predispus) la pete ca otelul inoxidabil. Cu aceasta solutie simpla, toate petele pot fi indepartate de pe vasele de aluminiu.

 

O sa ai nevoie de:

 

– Apa

 

– Otet alb

 

– O oala

 

– tampon abraziv

 

PASUL 1: Se umple oala cu apa si otet alb, parti egale.

 

PASUL 2: Se aduce amestecul la punctul de fierbere, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

…Continuare pe pagina urmatoare

Loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.