"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu – Consultant nutritie

Notinuea de „proteina” este folosita pentru a desemna o structura formata din lanturi de aminoacizi, compusi, la randul lor, din carbon, hidrogen, oxigen, azot, fosfor, sulf si fier.

PUBLICITATE

Organismul a fost conceput pentru a utiliza cei mai simpli compusi si cele mai simple bioelemente disponibile in natura, de aceea trebuie sa descompuna (si sa digere apoi) aceste structuri in elementele din care sunt formate, iar apoi sa foloseasca acesti compusi simpli.

PUBLICITATE

Aminoacizii sunt utilizati de organism cu scopul de a reface structuri, de a crea structuri noi, de a amplifica raspunsul imun, de a actiona ca agent de transfer s.a.m.d.

Cu cat organismul va primi mai multe proteine provenind din produse de origine animala, cu atat mai mult va fi solicitat sistemul imunitar. Numerosi paraziti, virusi, bacterii, viermii si giardia, se hranesc din deseurile rezultate in urma digerarii proteinelor din carne. Carnea ingerata se poate lipi de peretii intestinali provocand intrarea in putrefactie a mucoasei si invelisului intestinal, care transforma proteinele in produsi chimici secundari toxici.

PUBLICITATE

proteina din carne este un mit

PUBLICITATE

Proteina de origine animala necesita un proces digestiv radical, ceea ce “fura” organismulului energie vitala. Ficatul, pancreasul, rinichii si intestinele sunt distruse daca se consuma prea multe proteine din carne.

PUBLICITATE

Cantitatea necesara este cuprinsa intre 20 g – 40 g/ zi, majoritatea oamenilor consuma zilnic intre 150 g – 200 de g.

PUBLICITATE

Proteinele vegetale sunt structuri simple de aminoacizi care priveaza organismul de mult mai putina energie. Fiind incarcate cu energie, plantele echilibreaza nevoia de energie

Iata mai jos lista cu aminoacizii de care avem nevoie, de fapt, precum si cateva surse naturale pentru acestia.

PUBLICITATE

Aminoacizi esentiali – provin din alimente. Sunt obligatorii pentru cresterea si regenerarea corespunzatoare a organismului.

PUBLICITATE

• Cisteina

Surse naturale: mere, coacaze, ananas, nuci, alune de padure, zmeura, lucerna, morcovi, ridichi negre, varza, conopida, ceapa verde, usturoi, ceapa, hrean, varza de Bruxelles.

PUBLICITATE

• Histidina

PUBLICITATE

Surse naturale: rodii, papaya, hrean, ridichi, morcovi, ridichi negre, telina, castraveti, cicoare, praz, usturoi, ceapa, papadie.

• Izoleucina

PUBLICITATE

Surse naturale: toate soiurile de nuci si de alune, dar nu si arahide, castane, avocado, masline, papaya, seminte de floarea soarelui, nuca de cocos.

PUBLICITATE

• Leucina – idem izoleucina.

• Lizina

PUBLICITATE

Surse naturale:

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]