"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nineteen − seven =

one × 5 =

Un articol de Razvan

loading...

Industria cancerului este o afacere de proportii, fara dar si poate. Stiai insa ca tratamentele oncologice prescrise de medici ar putea amplifica chiar ele severitatea bolilor de cancer?

Tratamentele conventionale impotriva cancerului, cum sunt chimioterapia si radiaterapia nu numai ca nu combat cancerul, ci chiar favorizeaza aparitia acestei boli necrutatoare. Da, ai citit corect… promoveaza cancer!

adevarul despre chimioterapie si radiatii

Cancerul a devenit incet incet o boala supravietuibila, dar tratamentele existente provoaca daune colaterale considerabile, la care se adauga inclusiv un risc foarte mare de a dezvolta noi tipuri de cancer, asa-numitele tumori secundare.

Cancerele secundare sunt imbolnaviri care nu au legatura cu cancerul initial. Ele pot fi declansate de aceleasi dezechilibre sau de aceiasi factori responsabili pentru aparitia formei initiale de cancer, dar nu de raspandirea tumorilor originale. De fapt, uneori medicii denumesc riscul de aparitie a acestor cancere „foc colateral”, intrucat imbolnavirea adiacenta este favorizata chiar de tratamentul prescris pentru cancerul initial. Dar intrebarea logica este de ce medicii nu isi avertizeaza pacientii in privinta acestei perspective foarte probabile? De ce nu le spun pacientilor care isi incredinteaza vietile in mainile lor ca tocmai tratamentul „salvator” i-ar putea pricopsi cu inca un cancer, de multe ori chiar mai periculos decat primul?

De cat timp se stie faptul ca radioterapiile si chimioterapiile pot favoriza dezvoltarea de cancere secundare?

Legatura dintre chimioterapie, radioterapii si aparitia cancerelor secundare este cunoscuta de medici de zeci de ani! Chiar si Societatea Americana de Cancer recunoaste ca radioterapia si chimioterapia sunt de fapt cancerigene, ca ele pot creste riscul de dezvoltare a cancerelor secundare, respectiv ca riscul este si mai crescut atunci cand aceste terapii sunt administrate in combinatie. Cu toate acestea, aceste informatii pretioase nu le parvin pacientilor de cancer, sau adevarata proportie a problemei le este tainuita de catre oncologi.

Chimioterapia si cancerele secundare

Chimioterapia ataca ADN-ul celulelor canceroase, in special pe cel al celulelor cu diviziune rapida. Cu toate acestea, procesul terapeutic afecteaza inclusiv celulele sanatoase. Riscul variaza in functie de doza si durata tratamentului administrat.

Cele mai frecvente tipuri de cancer legate de substantele medicamentoase chimioterapeutice sunt LAM (leucemia limfocitara acuta) si MDS (sindromul mielodisplazic). Vestea depistarii cu MDS a lui Robin Robert, prezentatorul emisiunii de stiri Good Morning America de pe postul ABC, este exemplul

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.