"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Evident, o femeie insarcinata trebuie sa se hraneasca sanatos, eliminand din obiceiuri consumul de alcool, sarea in exces, cafeaua, tigara si tinand cont de alte recomandari medicale pentru a naste copii sanatosi.

De data aceasta, lucrarea profesorului doctor Sarah Kimmins de la University McGill din Canada, publicata in revista “Nature Communications”, sugereaza ca problema alimentatiei tatalui, inainte de a-si propune conceperea unui bebelus, este primordiala.

Sa aflam motivele!

iata de ce copilul este sanatos daca si tatal este

Importanta folatilor, adica a vitaminei B9, prezenti in cereale, fructe, legume, mai ales verzi, si in carne pe perioada sarcinii la femeie este cunoscuta.
Acum tatii sunt in atentia cercetatorilor. Testele oamenilor de stiinta au constat intr-o comparatie facuta intre progenitura masculilor cu un regim alimentar sarac in folati si a celor cu regim bogat in grupul de compusi de care vorbim.

PUBLICITATE

Astfel, o alimentatie saraca in folati ar creste cu pana la 30% riscurile de anomalii congenitale, in special de malformatii scheletice la nivel cranio-facial si de coloana vertebrala, calificate foarte severe de catre cercetatori.

Mai mult, genomul spermei este foarte sensibil la mediul ambiental ca si la carenta in folati. Ingrijorator aspect, cu influenta asupra multor generatii!
Vitamina B9, explica specialistii, se asimileaza prea putin de catre organism, in cazul unei alimentatii bazata pe multe grasimi si acizi grasi saturati. Ca sa nu mai vorbim de obezitate care ar prezice greutatea la copil.

Iar acidul folic, cum i se mai spune vitaminei, adaugat numeroaselor alimente nu compenseaza in niciun fel absenta acestuia. Si ce este mai grav, poate avea consecinte asupra embrionului!

In concluzie, cu cat ambii parinti se vor alimenta corespunzator, cu atat bebelusul va avea mai multe sanse de a fi sanatos. De aceea, fiti cumpatati intr-ale hranei! Copiii va dau binecuvantarea!

Sursa foto:wikihow

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE