"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eighteen + 13 =

twelve + 14 =

Un articol de Razvan

loading...

 

Le consideram simptome neimportante si le atribuim racelilor comune, gripelor sau indigestiilor, dar greata si varsaturile pot indica uneori probleme mult mai grave.

 

Vezi mai jos care ar fi acelea!

 

Greata si durerile in piept

 

Atunci cand sunt insotite de dureri in piept, simptomele de greata si varsaturi pot indica debutul unui atac de cord. Alte simptome asociate sunt:
Constrictie, dureri si senzatie de apasare pe piept;Dureri in piept care radiaza pana catre ceafa;Dureri in bratul stang

 

Varsaturi acute cu debut subit

 

Simptomele severe de greata si varsaturi care debuteaza la scurt timp dupa masa pot indica toxiinfectii alimentare. Daca mesele consumate contin ciuperci, carne de pui sau peste, mergi imediat la medic.

 

Varsaturi severe pe perioada sarcinii

 

Pe perioada sarcinii, majoritatea femeilor sufera de deranjamente stomacale insotite ocazional de varsaturi usoare pana la moderate. Hiperemeza gravidica, in schimb, manifestata prin varsaturi severe, poate pune in pericol viata atat a mamei, cat si a fatului. Mergi neaparat la medic daca simptomele descrise sunt insotite si de:Pierdere in greutate mai mare de 5%;Deshidratare;Intoleranta la orice fel de alimente sau lichide

 

Simptome de greata in urma traumelor craniene

 

Atunci cand se manifesta in urma loviturilor la cap, greata si varsaturile indica leziuni grave sau contuzii. Daca greata nu trece de la sine in cateva ore, pot exista leziuni cerebrale.

 

Simptome persistente si nejustificate de greata

 

Recurenta simptomelor de greata in absenta unui diagnostic lamuritor poate fi un simptom de cancer. Problemele pot fi insotite si de urmatoarele simptome:
Tulburari de greutate;Dureri;Stari de epuizare fizica

 

Crampe asociate cu greata

 

Atunci cand sunt insotite de crampe stomacale si se manifesta dupa consumul anumitor alimente, simptomele de greata si varsaturi se pot datora alergiilor. Cei mai frecventi factori declansatori sunt nucile, produsele de panificatie, lactatele si ouale.

 

Dureri abdominale severe

 

Durerile abdominale severe insotite de varsaturi si care se intensifica in timpul mersului sau la aplecarea trunchiului pot fi simptome de apendicita. Apendicita reprezinta o urgenta medicala, intrucat exista riscul de perforare a apendicelui si de instalare a septicemiei.

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.