"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Nimic mai placut ca atunci cand vine vara sa profitam de caldura, lasandu-ne degetele de la picioare, satule de sosetele si incaltamintea din restul anului, sa se aeriseasca.

 

Slapii sunt ideali pentru aceasta perioada, insa e posibil ca purtarea lor sa dauneaze sanatatii.

 

Sa aflam de ce, studiind totul indeaproape!

 

nu mai purta slapi

 

 

Moderni, din piele decorati cu strasuri, din plastic, spuma, in culori diferite, slapii sau papucii flip-flops, ne-au sedus, indiferent de varsta. Asta nu inseamna neaparat ca ne fac si bine, pentru ca:

 

– pot fi cauza unui numar mare de accidente rutiere pe an;

 

Intr-adevar, slapii nu sunt deloc potriviti pentru soferi, avand tendinta de a se incurca in pedale, iar consecintele pot fi fatale.

 

– prezinta risc pentru sanatatea personalului din domeniul medical;

 

Papucii flip-flops sunt purtatori a mii de microbi, in legatura directa cu picioarele, acoperind doar o parte a lor. Personalul din sanatate avertizeaza mereu cu privire la un astfel de aspect. Fireste, nu sunt singurii vizati din acest punct de vedere, ci orice incaltaminte deschisa. Este esentiala igiena picioarelor in timpul sezonului estival, indeosebi, dar si in celelalte anotimpuri.

 

– atunci cand purtam slapi, se resimte in tot corpul;

 

Mersul pe jos cu acest gen de incaltari este mai putin flexibil, deci nu natural, deoarece degetele de la picioare fac un efort sa apuce talpa, pentru a-i asigura stabilitate. Prin presiune asupra oaselor, exista si un risc mai mare de aparitie a unor probleme la solduri si la coloana vertebrala lombara. De asemenea, cu timpul, se produc deformari ale degetelor picioarelor.

PUBLICITATE

 

Cu toate acestea, purtarea slapilor ramane inca foarte convenabila, comoda, si gandesc ca doriti sa pastrati in continuare perechea preferata.

 

Iata cateva sfaturi utile, daca aveti chef de slapi, asigurandu-va ca nu se va intampla nimic din cele descrise mai sus.

 

O igiena adecvata a picioarelor

 

Am menționat deja, dar este foarte important, tinand cont de numarul mare de bacterii cu care intrati in contact. Presupune spalare, dezinfectare si hidratare.

 

Rasfatati-va picioarele, avand in vedere slaba protectie oferita de slapi. Ele sunt tintele ideale ale insectelor si arsurilor solare. Prin urmare, cremele de protectie solara si produsele anti-insecte vor fi aliati de baza, in cazul celor doua probleme.

 

Evitati purtarea zilnica a slapilor!

 

Ca sa nu va deformati mersul si degetele picioarelor.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE