"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Ti-a atras vreodata mama ta atentia asupra pozitiei picioarelor, respectiv ca trebuie sa stai ca o doamna, picior peste picior? A mea a facut-o si chiar daca nu ar fi facut-o, tot as fi ajuns sa stau asa!

Insa dupa cei vei citi articolul acesta, cred ca iti vei schimba putin parerea si vei incepe sa stai cat mai putin in aceasta pozitie!

nu mai sta picior peste picior

Pana la urma, este o pozitie confortabila, fie ca porti sau nu fusta ori rochie, sau ca trebuie sa iti pastrezi modestia. Pentru multe femei, aceasta pozitie vine natural, nu este premeditata. Oricum, poate ca ar trebui sa regandeasca aceasta postura, pentru ca poate fi nociva pentru sanatate si corp, pe termen lung.

In mod surprinzator, exista mai multe efecte negative pe care statul picior peste picior le poate provoca.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca poate dauna coloanei. Acest lucru se intampla deoarece pozitia in discutie te impiedica sa te ridici drept, fiind practic fortat sa mentii o pozitie care sa iti dea o postura proasta. In timp, acest lucru cauzeaza presiunea la nivelul coloanei si spatelui, provocand dureri si disconfort, iar in timp , la aparitia asa-zisei “cocoase”.

PUBLICITATE

Pe langa durerile lombare, statul picior peste picior poate creste tensiunea arteriala.

S-a demonstrat faptul ca atunci cand persoanele practica aceasta pozitie timp indelungat, tensiunea creste. Acest lucru este consecinta pozitiei care ingreuneaza circulatia, sangele fiind directionat catre zona toracelui. Cresterea rezultata pune presiune la nivelul inimii, care trebuie sa pompeze mai mult sange, si astfel tensiunea creste.

Deasemena, stand picior peste picior, arterele localizate in acea zona pot sa “se stranguleze”, impiedicand buna functionare a circulatiei, pana in momentul in care schimbi pozitia. Acest lucru duce in timp la aparitia inesteticelor varice!

Stiu foarte bine ca exista situatii in care statul picior peste picior este inevitabil, insa prin intermediul acestui articol, vreau sa atrag atentia ca acest obicei trebuie evitat pe cat posibil.

Daca tii cu adevarat la cunostiintele sau prietenele tale, nu tine doar pentru tine acesta informatie pretioasa!

Despre Autor:

Maya este autor
pentru Secretele.com
Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE